Jakarta -opas

 

Pika-opas

Mitä tehdä & Nähdä

 Jakarta on iso miljoonakaupunki, josta on vaikea löytää lyhyessä ajassa ne parhaat tekemiset, näkemiset sekä ravintolat. Isoja tunnettuja nähtävyyksiä kaupungissa ei ole, mutta nähtävää kylläkin. Suosittelemme näitä testaamiamme  kohteita. Alla löydät myös kohteista videopätkiä sekä lisäinfoa elämää Jakartassa sivulta.

Yleistä

Jakartassa taksilla liikkuminen on edullista ja turvallista, varsinkin jos valitset vaaleansiniset BlueBird -taksit, joissa on aina taksamittarit. Kalliimpi, tosin myös laadukkaampi on Silver Bird. Ja takseja on helposti saatavilla. Myös Uber-tyyppisen sovelluksen Grab tai Gojek lataaminen on mahdollista.  Jos aikaa haluat säästää ja kiertää päivässä useampia paikkoja, vaihtoehto on myös vuokrata auto kuljettajalla (travelloka) koko päiväksi . Esim. vuokrasimme auton kuljettajalla, kun kävimme Taman Safarilla, 2 päiväksi, olimme yön yli ja maksoimme kuskille myös hotelliyön ruokineen, hintaa tuli vähän paremmasta autosta bensoineen kaikkineen n.80€ vuonna 2020.

Hotellin sijainti kannattaa miettiä missä päin Jakartaa haluaa viettää aikaa, koska ruuhkat Jakartassa voi olla uskomattomia. Joskus pahimmillaan parin kilometrin matkaan voi vierähtää 2-3 tuntia. Lentokentälle mentäessä  ylimääräistä aikaa kannattaa varata tavallista enemmän mahdollisiin ruuhkiin.

Kävelemiseen ei yleensä kannata lyhyellä ajalla tuhlata aikaa, koska kuumuus, jalkakäytävien puuttuminen suurelta osin kaupunkia ja seikkailu miljoonien mopojen joukossa voi tuntua äkikseltään hurjalta.

Hotellit

Jakarta on täynnä eritasoisia hotelleja, mutta Jakarta on paikka, jossa luxushotellin voi saada huomattavasti edullisemmin kuin muualla esim Euroopassa. Hotellin sijaintiin kannattaa panostaa, suosittelen Kuninganin aluetta, minkä itse totesimme erinomaiseksi ja mielellään hotellin, jossa on suora yhteys kauppakeskukseen, jos haluaa säästää aikaa. Itse kokemiamme hotelleja:

1. Hotelli Raffles Jakarta on suosikkimme, jossa myös sijainti on erinomainen. Huoneet on luksusta. Hotellista myös suora yhteys Lotte Shopping Malliin ja lyhyt taksimatka myös isompaan ostoskeskukseen Kota Kasablankaan. Lotte Shopping Mallissa löytyy edullinen ja hyvä Refleksologi sekä viereisessä hotellissa Hotel Sommersetissä on edullinen , perinteisempi hierontapaikka.

Muita käymiämme kohteita:

2.  Ritz Carlton Jakarta, perinteisempi. Siistillä alueella Mega Kuninganissa, mutta ei suoraa yhteyttä kauppakeskukseen.

3 . The Hermitage, romanttinen pienempi hotelli arvostetulla rauhallisella Mentengin alueella.

Nämä yllämainitut hotellit ovat korkeatasoisia ja siksi ne ovat kalleimmasta päästä.

Shoppailu

Jakartan alueella on yli 170 eritasoista kauppakeskusta, tosin shoppailijan paratiisiksi sitä en kyllä kutsuisi. Näistä löytyy kansainvälisiä merkkejä, mutta ne saattavat olla kalliimpia kuin Euroopassa. Indonesia verottaa ulkomaisia tuotteita kovemmin kuin paikallisia mutta löytöjäkin voi tehdä. Vuoden aikana tutustuin useampaan ja ehdottomasti suosikkini on

1. Kota kasablanka

2. Grand indonesia Mall

3. Senayan City

4. Pondoh Indah Mall

Nuorisomme tykästyi etenkin Kota Kasablankaan. Edullisempia ostoskeskuksia on esim. Mall Ambasador.  Mall Ambassadorista löytyy eletroniikkaa ja edullisempia paikallisia tuotetta ja ravintoloita. Kävimme täällä myös usein.

 

 

Ravintolat

Jakarta on täynnä erilaisia ravintoloita ja tässä on muutama indonesialainen ravintola, joita voimme suositella. Kaikki ovat hivenen eri tyylisiä. Ravintolat löytyy myös alla olevalla videolla kuvattuna.

1. Lara Djonggrang

2. Plataran Dharmawangsa

3. Kunstring Paleis

4. Platarang Menteng

5. Cafe Batavia

Katuruokaa ei Jakartassa kukaan meille suositellut, enkä kyllä olisi uskaltanut maistaakkaan vaikka tiedän että osa turisteista sitä kokeilee ja suosittelee. Asuntomme viereisellä kadulla oli ruokakärryjä aina viikolla ja niiden hygieniaa katsoin aina ohi mennessäni, koskaan ei tullut himo kokeilla – ainakin olisin ottanut oman lautasen mukaan, jos olisi pitänyt kokeilla.

 

Roof Top -baarit

Ravintolaillallisen jälkeen suosittelen pistäytymään drinkeillä jommassakummassa Jakartan trendikkäimmistä kattobaareista. Toinen fiininpi sijaitsee Jakartan korkeimmassa rakennuksessa Henshinin ravintolan ja westinin hotellin yhteydessä 67-kerroksessa ja toinen rennompi 56 kerroksessa, Grand Indonesia ostoskeskuksen lähellä oleva The SKYE. Kummassakin on sisäänpääsymaksu, mutta sillä voi lunastaa vaikka iltadrinksun. Alkoholi tosin on kallista.  Avoterassilta näkymät on mitä mieleenpainuvimmat, henkeäsalpaavat. Aukioloaika kannattaa selvittää.

Lapsille tai lapsenmielisille

1. Adventure puisto, Ancol Dreamland.  Puisto käsittää mm. huvipuiston, vesipuiston, pienen eläintarhan,akvaarion sekä delfinaarion. Alueeseen kannattaa tutustua etukäteen, koska alue on todella laaja. Alueella on myös uimaranta Ancol Beach, mutta uimista en suosittele. Alue on suosittu paikallisten keskuudessa, mutta vedessä leikkii ainoastaan lapset ja aikuiset kahlaa katsoen lastensa perään. Alueella en ole nähnyt uima- tai bikiniasuisia auringonottajia ja vesi on likaista.

2. Ragunan Zoo tai parempi vaihtoehto 90 km päässä Puncakissa sijaitseva Taman Safari. Taman Safarille kannattaa vuokrata auto kuljettajalla, koska safarilla liikutaan eläinten seassa autolla. Suosittelen ehdottomasti vaikkei olisi lapsiakaan.

3.Taman Mini Indonesia on iso teemapuisto, jossa esitellään Indonesian eri alueita ja kulttuureja.

Kiinnostavia kohteita mm.

 

Jakartan vanha kaupunki, Kota Tua

Kota Tua ,Jakartan siirtomaa aikainen vanha kaupunki. Siellä olevalla Fatajillah -aukiolla näet iloista, värikästä torielämää. Illemmalla sekä viikonloppuisin alueella on taiteilijoita ja musiikkiesityksiä . Värikkäät polkupyörät ja hellehattupäiset pyöräilijät nauttivat olostaan aukiolla. Pyöriä voi vuokrata. Voit törmätä myös koulutehtäviä tekeviin koululaisiin, jotka haluavat innokkaasti haastatella sinua. Torin laidalla sijaitsee Hollannin siirtomaa-ajalta periytyvä ravintola Cafe Batavia , jossa voi nauttia vanhan ajan tunnelmasta.

 

Taman Mini Indonesia

Tässä isossa teemapuistossa voit tutustua indonesialaiseen kulttuuriin erilaisten teemapuistojen kautta. Täällä voit tutustua paikallisiin perinteisiin, asuihin sekä elämäntapoihin. Puistoissa on myös  erilaisia teatteriesityksiä, tapahtumia ja köysirata, jossa voi tutkia aluetta korkeuksista

Museot

Jakarta History Museum

Wayang Museum, museo on omistettu Javan-Wayan nukketeatterille

Taide ja keramiikkamuseo

Museum Nasional Indonesia

 

Ancol Beach

Jakarta ei ole mikään rantalomakohde, mutta ajelu paikallisilla monivärisillä turistiveneillä sekä rento ajan viettäninen pitkällä rantabulevardilla Ancol Beachilla on mielenkiintoista. Rannalla kahlaavat ainoastaan pienet lapset. Ranta on muslimivaltaista eikä bikinit kuulu kuvaan ja vesikin on varsin likaista.  Aluella sijaitsee myös mm.ns. Ancol Dreamland, joka käsittää mm vesipuiston , huvipuiston, ecoparkin, delfinaarion ja akvaarion.

Sunda Kelapan satama

Sunda Kelapa on perinnelaivasatama, joka on jo itsessään nähtävyys. Siellä pääset katsomaan perinteisten pinisi-laivojen rahtausta, kuvauksellinen kohde. Alueella sijaitsee myös Venesatama Batavia Marina, jossa voit nauttia virvokkeita ja lähistöllä on myös merenkulkumuseo Jakarta Maritime Museum.

Istiqlal -moskeija

Indonesia on maailman suurin muslimimaa, joten Kaakkois-Aasian suurin moskeija löytyy Jakartasta. Pääset tutustumaan mahtavaan moskeijaan oppaan mukana.

Surabaya antiikkikatu

Surabaya antiikkikadulta löydät perinteisiä veistoksia ja antiikkia. Käymisen arvoinen paikka.  Basaareista mainittakoon Basar Baru, Basar Mayestetik sekä Tanah Abang Market.

Itsenäistymisen muistomerkki Monas

Monas eli itsenäistymisen muistomerkki on 132m korkea karuhko torni, jonne voi kiivetä katsomaan Jakartan kaupunkia ja tutustumassa Jakartan historiaan. Alakerrassa on Indonesian historiasta kertova näyttely. Jos torniin haluaa, sinne kannattaa suunnata mahdollisimman aikaisin aamulla jonojen takia.

Kokopäivä retkiä tai yön yli

1. Taman Safari, n. 90 km Jakartasta, mutta mainio kohde.

2. Thousand Islands, Jakartan edustalla oleva saaristo, jos haluaa löytää puhtaampaa, turkoosia vettä sekä raikkaampaa ilmastoa.

3. Krakatau- tulivuori, n. 160 km Jakartasta.

4. Pandung, kaupunki jonne Jakartasta menee maisemajuna (n. 8h:n matka) vuoristossa. Ilmasto täällä viileämpi. Siirtomaa-aikaan Bandung oli hollantilaisten suosittu lomakohde.

Meillä Krakatau -tulivuori ja maisemajuna Bandungiin jäi kokematta koronan takia, mutta näitä useampi suositteli meille.

Video

Best things to do in Jakarta?

Kota Tua

Ancol Beach

Taman Safari

Ravintolat

Sunda Kelapa

Shoppailu

Pin It on Pinterest