Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues sijaitsee joen rannalla kauniissa Moselin laaksossa keskellä Moselin mutkittelevaa jokimaisemaa. Pienen kylän takaa nousee heti jyrkässä rinteessä olevia vehreitä viinitarhoja. Bernkastel-Kues on itse asiassa kaksi kaupunkia, joita yhdistää vain Mosel-joen ylittävä silta. Bernkastelin puolella on vanha kaupunki, joka lumoaa keskiaikaisilla ristikkorakenteisilla taloillaan ja ihanilla kujillaan.

Bernkastel-Kues

Pienessä vanhassa kaupungissa yllättävän paljon näkemistä

Historiallinen kauppatori ”Marktplatz”

Bernkastelin ristikkorakenteisia taloja vanhalla keskusaukiolla.

Bernkastelin historiallinen, erittäin kaunis kauppatori ”Marktplatz” sijaitsee aivan Moselin rannan tuntumassa vuorenharjanteen juurella . Tältä aukiolta löydät kauniita eri suuntiin kallistuneita ristikkorakenteisia taloja lähellä toisiaan, suihkulähteen ja kauniin Bernkastelerin raatihuoneen, jonka edessä katutasossa on edelleen pylväs tai paikka johon entisaikaan rikolliset sidottiin ketjulla ja käsiraudoilla.  Siinä turistit voivat ottaa kuvia käsiraudat kädessään.

Kapealla kujalla ristikkorakenteisia taloja Bernkastelin kaupungissa.

Marktplazin kyljestä löydät ehkä Bernkastelin kuvatuimman ja ainutlaatuisen, romanttisen ristikkorakenteisen talon ”Spitzhäuschenin” . Tämä vuonna 1416 rakennettu erittäin kapea mökki on nykyään viinibaari, jossa viinitarhaa pitävä Schmitz-Hergesin perhe tarjoaa itse tuottamiaan viinejä. Meidän majapaikkamme @ZaVélo Suite sijaitsi aivan erinomaisella paikalla talon takana, melkein kuin samassa talossa, jossa oli tarjolla myös teräväkärkisen talon kuvalla varustettua viiniä.

ZaVelo Suitessa on 3 kerrosta: alhaalla eteinen, toisessa kerroksessa keittiö ja makuuhuoneet ylhäällä. Koska talo on hieman kallistunut, myös huoneet ja lattia oli hauskasti vinossa niin, että meidän sängyn jalat olivat varmaan 10 cm eri pituisia eri puolilla, jotta itse sänky olisi vaakatasossa. Huoneisto oli kerrassaan ihana, suosittelen.

Kapea talo, joka laajenee kattoa kohti.

Mosel ja viini liittyvät erottamattomasti toisiinsa. Bernkastel-Kuesin alue on tunnettu Riesling-viineistä. Viinitarhat sijaitsevat Moselin laakson jyrkillä rinteillä heti kaupungin vieressä. Viinitarhoilla on pitkät perinteet, jotka juontavat juurensa Rooman aikaan. Roomalaiset aloittivat viininviljelyn Moselin laaksossa jo 2000 vuotta sitten.

Bernkastel-Kuesin loma-alueella on yhteensä 5 suurta viinitarhaa: Münzlay, Badstube, Kurfürstlay, Schwarzlay ja Michelsberg. Nämä 5 suurta viinitilaa on puolestaan ​​jaettu 76 pieneen viinitarhaan. Niiden joukossa on erittäin tunnettuja ja kuuluisia viinitarhoja, kuten Bernkasteler Doctor, Wehlener Sonnenuhr, Piesporter Goldtröpfchen ja monet muut.

Maisema katsottuna Landshutin linnasta, viinitarhojen takana Bernkastelin pieni vanha kaupunki ja Mosel joki.
Viinitilojen viininmaistiaiset

”Bernkasteler Doctor” on kaupungin tunnetuin viini. ”Bernkasteler Doctor” -viinin nimi sai alkunsa legendasta, jossa vakavasti sairas arkkipiispa parannettiin 1300-luvulla pelkästään tällä viinillä. Aiemmin mitkään lääkärit eivät saaneet häntä parannettua. Kävimme maistelemassa viinejä Weingut Dr. Pauly- Bergweilerissa.

Risteilyt Moselilla

Bernkastelista lähtee eri pituisia risteilyjä Moselilla joko viereisiin kaupunkeihin tai tunnin pituisia maisemareittejä.

Kiipeily rinnettä ylös Burg Landshutin linnan raunioille

Korkealla Bernkastel-Kuesin vierellä olevalla rinteellä sijaitsee Burg Landshut. Se on raunioitunut linna, joka rakennettiin 1300-luvulla, mutta se tuhoutui tulipalossa vuonna 1692.  Sen säilyneissä torneissa voi vielä vierailla. Linnassa on tänä päivänä myös siisti ravintola Burgruine Landshut, josta on myös kaunis näkymä Moselin laaksoon. Linnaan pääsee kiipeämällä laakson rinteitä pitkin sekä on myös mahdollisuus mennä Burg Landshut Expressillä. Puolessa välissä kävelyreitillä matkalla Burg Landshutin linnan rauniuoille on myös rennompi ruokapaikka Schützenhaus , josta on mahtavat maisemat alas Moselin laaksoon. Kiipeäminen rinnettä pitkin kannattaa tehdä, koska maisemat on huikeat.

Auringonlasku ja maisemaLands Burghutin linnan raunioilta. Taustalla on mosel joki.
Meiltä jäi paljon näkemättä
^

Moselin viinimuseo

Moselwein-museossa saat lisää tietoa paikallisesta viinin viljelystä ja sen historiasta. Museo sijaitsee historiallisessa Pyhän Nikolauksen sairaalassa.

 

^

St. Michaelskirche

St. Michaelskirche, kaunis kirkko 1400-luvulta, joka sijaitsee Moselin rannalla. Tämä historiallinen rakennus on rakennettu goottilaiseen tyyliin.

^

"Graacher Tor"

Vanhassa kaupungissa sijaitseva  paikallishistoriallinen museo ”Graacher Tor” kuvaa kaupungin historiaa.

Kohokohtia Bernkastel-Kuesissa

^

historialliset ristikkorakenteiset talot ja romanttiset kujat

^

viihtyisiä viinibaareja ja viinikellareita, joissa voi maistella paikallisia kuuluisia viinejä alueen viinitasrhoilta

^

jokiristeilyt Moselin laaksossa

^

viehättävät ja tunnelmalliset ravintolat ja kahvilat

^

kivoja putiikkeja ja kauppoja historiallisen keskustan kapeilla mutkaisilla kaduilla ja kujilla.

^

Ihanteellinen paikka vaellus- ja pyöräretkille

Pin It on Pinterest

Share This