Singapore

Singapore on helppo tutustumiskohde, jos olet siellä vähänkin aikaa. Kaikki on äärimmäisen siistiä, hygieenistä, turvallista, ruoka maukasta ja liikkuminen helppoa. Useat näin tekevätkin ja matka jatkuu Aasian muihin lomakohteisiin. Tosin kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä pitemmäksikin aikaa. Omat tutustumiskohteeni Singaporen nähtävyyksistä olivat tällä kertaa niin lähellä toisiaan Marina Bayn alueella, joten lyhyessä ajassa ne on helppo kiertää vaikka 2 päivässä, oma matkani kesti lauantai-illasta maanantai-iltaan.

Itselläni oli Singaporessa tällä matkalla 5 kohdetta:

 1. Gardens by the Bay
 2. Marina Bay Sands skybar
 3. Chinatown
 4. Legendaarinen Raffles hotel  ja Singapore Sling
 5. Marina Bay Sandsin järjestämä valoshow illalla

 

 Gardens by the Bay

Kasvitieteellinen puutarha koostuu kolmesta puutarhasta Bay East, Bay Central sekä Bay South. Nyt keskityttiin isoimpaan Bay South puutarhaan ja siellä simpukanmallisten lasikupolien alla oleviin trooppisiin puutarhoihin Flower Domeen ja Cloud Forestiin sekä Supertree Grove- ulkopuutarhaan, joka on ehdottomasti suosikkini. Se yllätti minut upeudellaan.

Flower Dome on maailman suurin sisäpuutarha ja Forest Domessa on esimerkiksi 35 m korkea trooppisilla kasveilla peitetty vuori ja vesiputous. Puutarhoissa on satoja kasveja ja puita ympäri maapalloa. Lähde ajoissa aamulla liikkeelle ennen turistiryntäystä ja vielä kun on vähän viileämpää. Paikalle pääsee helposti julkisilla. Itse asuimme lahden alueella, mutta halusimme välttää kuumuuden aiheuttamaa väsymistä  ja menimme taksilla.

   

  Supertree Grove

  turisteja ihailemassa maisemia kavelysillalla Singaporen Gardens by the Bayn Supertree Grovessa.

  Supertree Grove-puutarhassa kiertää kolmen korkeimman puun välillä kävelysilta OCBC Skyway, josta on mahtavat panoraama näkymät puistoon ja Marina Baylle. Maisemat on niin hienot, että sillä kierroksella viihtyisi pitempäänkin. Puisto valaistaan aina iltaisin ja kahdesti illalla näytetään mahtipontinen 15 min kestävä musiikkivaloshow Garden Rhapsody. Puut näyttävät satumaalta moniväreisine valoineen, jotka myös yltävät 50 m korkeuteen ja musiikki tekee siitä vaikuttavan.

   

   

  Kanavamaisema kulkureitilla Gardens by the Baysta Hotelli Marine Bay Sandsiin.

  Marina Bay Sands Sky bar

  Gardens by the Baystä pääsee suoraan kävelemään Supertree Grove osasta Marine Sands -kasinohotellille ja sieltä  57:n kerroksen Cé La Vie -skybaariin tai näköalatasanteelle. Vaikuttava hotelli on perustettu 2010 ja ulkonäöllään se hallitsee koko Singaporea. Suurta venettä muistuttava, 340 m pitkä kattotasanne yhdistää jotellin 3 tornia. Kattotasanteella on vierailun arvoinen Cé la Vie -skybaari, josta on mahtavat näkymät merelle ja itse kaupunkiin. Sinne on kohtuullinen pääsymaksu ja sitä vastaan voi ostaa ravintolasta syötävää ja juotavaa. Mei3n jano yllätti pienen kävelymatkan jälkeen. Näköala on kyllä hintansa arvoinen ja oli huikea rentoutua ja nauttia juomaa rauhallisen taustamusiikin soidessa. Kattotasanteella on myös Marina Bay Sands -hotellin huikea infinity-uima-allas mahtavine näköaloineen, joka on 146 metriä pitkä, mutta se on vain hotellin asukkaille.

   

  Singaporen Gardens by the Bay kuvattuna korkealta Marina Bay Sands Skybarista. Taustalla meri ja laivoja.
  Hotellin Marina Bay Sandsin SkyBarin baaritiski, jonka ylla iso punainen aurinkovarjo Singaporessa.

  Chinatown

  Singaporen kiinalaiskortteli Chinatown on täynnä elämää, erilaisia kojuja, kauppoja sekä erilaisia ja eritasoisia kiinalaisia ravintoloita. Korttelissa kuitenkin kannattaa käydä etsimässä erilaista tunnelmaa matkalle riippumatta siitä kuinka monta kertaa aiemmin olet erilaisissa kiinalaiskortteleissa käynyt.

  Kiinalaiset asettuivat aikoinaan tälle alueelle keskittyneesti. 1800-luvulla  kiinalaisperäinen maahanmuutto oli voimakkaimmillaan varsinkin Malesiasta kun Singapore oli brittihallinnon alla. Nykyisin kiinalaisperäisten asukkaiden osuus Singaporessa onkin jo yli 75% . Aikoinaan Singapore halusi liittyä Malesiaan, mutta sitä ei hyväksytty mukaan. Se oli aikoinaan kova isku, mutta sittemmin Singapore on noussut omin voimin Kaakkois-aasian vauraimmaksi taloudeksi.

   

  punaisen ja valkoisen talon julkisivu kiinanaiskoettelissa Singaporessa.
  Singaporen kiinalaiskorttelissa liikkuvia turisteja kapealla kujalla.

  Raffles Hotell ja legendaarinen Singapore Sling

  Yksi Singaporen tärkeimmistä maamerkeistä on vuonna 1887 perustettu siirtomaatyylinen Raffles-hotelli. Ylellisessä hotellissa on majaillut kuuluisuuksia vuodesta toiseen. Hotellin legendaarinen coctail Singapore Sling kuulemani mukaan sai alkunsa 1913 silloisen baarimikon toimesta, jolloin naisille piti kehittää mehun näköinen drinkki, koska siihen aikaan naisten juomista ei pidetty kovinkaan suotavana. Nykyään Singapore Sling -coctailia saa muualtakin, mutta mikäs sen parempi paikka maistella kallista coctailia on kuin Raffles-hotellin Long Barissa, historiaa huokuvassa miljöössä. Saapuessasi hotellille perinteisesti pukeutuneet ovimiehet ohjaavat sinut Long Bariin.

  Toinen perinteinen piirre mikä on säilynyt niin on lattioita peittävät maapähkinän kuoret, jotka kivasti narskuu kengän alla. Pöydillä on isoja pusseja maapähkinöitä, joita voi vapaasti maistella ja tapana on pudottaa kuoret lattialle ja niin tekivät tarjoilijatkin. Entisaikaan kuulemma näin kiilloitettiin lattia kätevästi.

  Raffles Hotellin oven ylapuolella oleva Long Barin kyltti Singaporessa.
  Singapore Sling ja pahkinapussi Raffles Hotellin Long Barissa.

  Valoshow

  Marina Bay Sandsin lähellä on joka ilta upea ilmainen laservalomusiikkishow, joka on näkemisen arvoinen. Shown näkee joka puolelta lahtea, mutta parhaimmat paikat mielestäni on Marina Bay Sandsin vieressä olevan ostoskeskuksen edustalla, jossa voi myös istuskella. Iltaisin on myös Supertree Grovessa  satumainen valomusiikkishow OCBC Rhapsody.

  Pin It on Pinterest

  Share This