Bruggen joulumarkkinat

Bruggen joulumarkkinat

Bryggessä joulumarkkinat tuo pienen lisäyksen muutenkin viehättävän romanttiseen ja historialliseen pikkukaupunkiin. Kaupungista löytyy aina uutta menipä sitten sinne minä vuodenaikana tahansa. Bruggen joulumarkkinoiden rauhallisempi tunnelma eroaa isompien kuten esimerkiksi Brysselin joulumarkkinoden vilinästä. Alla löydät joulutunnelmaisen videon Bruggen joulumarkkinoista ja joulun odotuksesta.

BRUGGEN JOULUMARKKINAT  KESTÄÄ LOPPIAISEEN ASTI  cool

Bruggen joulutori kuvattuna Historium Bruggen toisen kerroksen parvekkeelta.

Grote Markt

Bruggen joulumarkkinat sijoittuu lähinnä Grote Markt-aukiolle, mutta myös Simon Stevinpleinille. Grote Markt- aukion ympäristössä jouluvalot ja kuvaukselliset historialliset rakennukset tekevät romanttisen tunnelman mukulakivikaduilla kuuluvien kevosten kavioiden kopseen lisäksi. Joulutorilta löytyy mm. paikallista käsintehtyä pitsiä, käsitöitä ja  joulukoristeita, kuumia vohveleita, glögiä  ja tietenkin olutta. 

Bruggen joulumarkkinoilla olevia kojuja valoineen ja taustalla Bruggen kellotapuli.

Brugge on ihanan pieni kompakti kaupunki tehdä jouluostoksia tai vaan ikkunaostoksia ja liittää ohjelmaan mukaan paikallisia nähtävyyksiä. Se on kuitenkin sen verran iso, että tekemistä riittää. Joulunaikaan pääsi vielä jopa kanavaristeilylle. Nähtävyyksien ja ihanien pienten butiikkikauppakierrosten välillä voi käydä lepuuttelemassa jalkoja esim. vohvelibaarissa kahvikupposen kera. Hämärän tultua kannattaa suunnata itse joulumarkkinoille tutkimaan joulutorin antia ja ihailemaan kaupungin tuhansia jouluvaloja. 

Valaistuja ravintoloita terassineen Bruggen Markt aukiolla.

Grote Markt-aukiolla sijaitsevalta Historium Bruggen rakennuksen ensimmäisen kerroksen Duvelorium Grand Beer Cafeen terassin baarista on hienot näkymät itse torille. Samalla voi vaikka siemailla joulujuomaa. Ylemmälle terassille pääsee ainoastaan ostamalla lipun suosittuun Bruggen Historium museoon tai itse torniin. Myös tornista on huikeat näkymät ympäri kaupunkia. Ahtaaseen torniin pääsee kerralla vain 8 ihmistä, joten sinne kannattaa ostaa pääsylippu hyvissä ajoin.

Bruggen Markt aukiolla oleva Duvelorium Grand Beer Cafeen terassi, josta  hieno maisema Markt aukiolle. Terassilla asiakkaita juomassa olutta tuopeista.
Varaa majoittuminen ja haaveilemasi ravintola ajoissa

Brugge on suosittu turistikohde läpi vuoden. Me onnistuimme löytämään joulumarkkinoiden aikaan viikkoa ennen matkaamme ainoastaan yhden vapaan huoneen vanhankaupungin alueelta keskustasta. Ja sehän meille kyllä riittikin. Monsieur Ernest -hotelli oli siisti ja ihanan lämmin kylmän markkinapäivän jälkeen ja henkilökunta oli ystävällinen. Huone oli pelkistetty, mutta hotelli aidon romanttinen ja lähellä ostoskatuja. Ja jos haaveilet tiettyä iltaravintolaa minkä näit päivällä, se kannattaa varata etukäteen myös jo päivällä. Autopaikkoja näissä hotelleissa ei tyypillisesti ole vaan auton joutuu yleensä jättämään historiallisen keskustan ulkopuolella oleviin parkkihalleihin.

Brysselin joulumarkkinoiden jälkeen Bruggen joulumarkkina tuntuu pieneltä, mutta kotoisalta ja muistuttaa enemmän kotisuomen joulumarkkinoita. 

Lisää Belgiasta…

Pin It on Pinterest

Share This