Matka Belgian pienimmän kaupungin sydämeen

Durbuy on enemmän kuin vain pieni paikka, sen rikas historiaa ja ainutlaatuuinen tunnelma lumoaa vaikka turisteja kuhisee joka kulmalla. Durbuy hurmaa sinut pienellä koollaan ja hurmaavalla olemuksellaan.  Uskon, että tämä viehättävä pieni Durbuyn kaupunki yllättää sinutkin niin kuin se yllätti meidätkin.

Turisteja Durbuyin keskustassa koristeellisen ravintolan terassilla.

Kuvittele käveleväsi kapeilla kujilla, joiden varrella on historiallisia rakennuksia ja viehättäviä kahviloita. Durbyn kaupunkikuva on kuin suoraan satukirjasta, jossa kiviset siniharmaat talot ja kukkaiset parvekkeet luovat idyllisen tunnelman. Keskiaikainen linna kohoaa ylpeänä kaupungin yllä ja pari pientä kirkkoa houkuttelevat turisteja hiljentymään kuhisevilta kapeilta kujilta sen siimekseen.

Tärkein nähtävyys on itse Durbuyn viehättävä keskus

Durby on todella pieni kaupunki, mutta päivä menee kuin itsessään pelkästään kujilla kiertelemällä. Tosin itse tuli kierrettyä idylliset kujat moneenkin kertaan, välillä poiketen kiinnostaviin pikkupuoteihin ja välillä istuskellessa viihtyisissä kahviloissa ja ravintoloissa. Itse kaupunkilaiset sanovat Durbyn olevan maailman pienin kaupunki kaupallisista syistä, mutta se onko se totta vaihtelee vaikka pieni tämä kaupunki todellakin on, itse kaupungissa asuu vain 400 asukasta.

Tämä keskiaikainen Durbuyn linna sijaitsee keskellä kaupunkia Ourthe-joen reunalla, jota tosin pystyy ihailla vain ulkoapäin, koska itse linna on paikallisen kreivin yksityisomaisuutta.  Se on silti hieno nähtävyys, joka sijaitsee ylväänä keskellä Derbuyn kaupunkia. Viereinen Ourthe-joki on suosittu paikka melontaan ja melojia oli hauska katsella, kun he jäivät pienissä koskissa veden vähyyden takia välillä kiinni. Alueelta löytyy useita kajakkivuokraajia.

Durbuyn keskustan kaduilla.
Kahvilan terassi.

ALLA OLEVASSA VIDEOSSA  MEIDÄN PÄIVÄRETKEN TUNNELMAA

 Topiary Park

Topiary-puutarha on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Puisto on täynnä pensaista varsinkin puksipuusta muotoiltuja erilaisia taideteoksia: abstrakteja muotoja, sarjakuvahahmoja, eläimiä ja esineitä. Näitä puksipuusta veistettyjöä hahmoja on n. 250 kpl ja osa niistä on  jopa 100 vuotta vanhoja. Viehättävä puisto. Puistoon on pieni pääsymaksu.

Suosittu puutarha, jossa on muotoiltuja pensaita.

Felize-seinä

Durbuyn kylään syntyi 300 miljoonaa vuotta sitten ainutlaatuinen kalliomuodostelma . Tällainen käänteinen U-muoto kalliossa on hyvin erikoinen. Tämä muoto syntyy, kun erilaisiin ​​kalkkikerroksiin kohdistuu paine ylöspäin. Kallion päällä on monia kävelyreittejä, joista on hienot näkymät Durbuyn kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Kallion huippu on Durbuyn korkein kohta.

Turistijuna on helppo tapa tutustua Durbuyn ympäristöön. Tämä turistijunan reitti ( 30min) vie sinut lopulta Durbuyn korkeimpaan kohtaan, joka sijaitsee vieressä olevalla kukkulalla. Täältä on hienot näkymät kaupunkiin. Itse emme tähän lastenjunan näköiseen hypänneet, joten jäimme paitsi tästä näköalakokemuksesta kokonaan.  Juna lähtee Place aux Foires’lta, eikä sillä ole kiinteää aikataulua. Tämä tarkoittaa, että juna lähtee, kun kyydissä on tarpeeksi ihmisiä. Kesäaikaan juna kulkee joka päivä heinä- ja elokuussa ja keväisin ja syksuisin vain viikonloppuna. Kukkulalla oleva Belevere-torni oli suljettu tilapäisesti meidän käyntiaikaan.

MUUTA TEKEMISTÄ:

Durbuyn historia ja taidemuseo DHAM

DHAM sijaitsee suojellussa 1500-luvun rakennuksessa, joka on harvoista puurunkoisista taloista Valloniassa. Museon motto on ”Eilisen historiaa ja tämän päivän taidetta”. Huom! Museoon käy Belgian museopassi!

 Grottes de Hotton

Grottes de Hotton kalkkikivi-luolat sijaitsevat n. 15 min ajomatkan päässä Durbuystä. Näissä luolissa voit tutustua maanpinnan alla sijaitseviin upeisiin kalkkikivimuodostelmiin. Itse emme täällä käyneet, koska olimme olleet äskettäin Rochefortin samankaltaisessa luolassa.

 Labyrintti

Burbuyn labyrintti sijaitsee n. 10 min. ajomatkan päässä. Nähtävyys on seinistä ja pensaista tehty sokkelo, ja sen sanotaan olevan Euroopan suurin sokkelo. Labyrintti rakennettiin vuonna 1997, ja se kattaa yli 11 hehtaarin alueen. Ennen kuin menet, tarkista aukioloajat verkkosivuilta.

 Adventure Valley- seikkailupuisto

Adventure Valley Durbuyssa in monipuolinen valikoima sisä- ja ulkoaktiviteetteja kuten kiipeily, maastopyöräily, melonta ja huimat liukumäet. Sisäaktiviteeteista mainittakoon erilaiset sisäseikkailupelit, laserpelit, pakohuoneet, keilailu.

Lumosiko tämä pieni idyllinen kupunki sinutkin?

Durbuy sopii hyvin päiväretkikohteeksi, koska paikkaan esim. on n. 120 km Brysselistä. Asuessamme Brysselissä, tämä oli mainio autoretkikohde.

TÄSTÄ linkistä pääset tarkistamaan ajantasalla olevan DURBUY-infon.

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIN

Lisää Belgiasta…

Pin It on Pinterest

Share This