Brysselin kevät

Kevään merkkejä

Kun Suomessa kevään tullessa odotukset oli aina vapussa niin täällä odotukset kohdistuu erilaisiin kukkaloistoihin mm. kirsikka- ja magnoliapuiden kukintoihin,  sinikellojen puhkeamiseen ”Sinisessä metsässä” ja Bijkaardenin linnan puutarhassa olevaan tulppaanipuiston kevätnäyttelyyn. Kukista kannattaa täällä nauttia ajoissa, koska toukokuussa tavallisesti kukinta-aika onkin jo ohi. Brysselissä ihaninta aikaa on just kevät. Tammikuussa täällä istutetaan jo lähipuiston tulppaanit, pieni parin päivän lumikaan niitä ei haittaa. Kevättä voi täällä alkaa odottelemaan jo maaliskuun tietämillä.

 

Kirsikka-ja Magnoliapuu kukkii

Kevään merkki Brysselissä on kauniina hehkuvat kirsikka- ja magnoliapuut.

Vaaleanpunainen kirsikkapuu ja valkoinen Mangoliapuu . Taustalla sininen taivas.

Puistoissa kukat puhkeavat kukkaan

iso keko punaisia tulppaaneja Cinguantenairen momumentin etualalla.

Puistot on keväällä parhaimmillaan, kukkaloistoa jokapuolella.

Puistossa olevassa kukkapensaassa  sinisten orvokkien seassa tulppaani ja keltainen narsissi.

Floralia Brusels

Huhtikuussa aukeaa kuukaudeksi yleisölle Bijgaardenin linnan joka keväinen Floralia Brussels -kukkanäyttely linnan puutarhassa. Esillä on miljoona sipulia, joista tulppaaneita yli 400 eri lajiketta sekä hyasitteja ja narsisseja. 1600-luvulla rakennettu linna itse ei ole avoinna yleisölle, mutta pihapiirissä olevaan 30m torniin pääsee kiipeämään kattoterassille katsomaan linnan ympäristöä.

Iso alue punaisia tulppaaneja puiden seassa.

Hallebosin lumoava

 ”Sininen metsä”

Hallebosin pyökkimetsä muuttuu keväällä tavallisesti huhtikuun puolivälissä miljoonien sinililjojen siniseksi mereksi, näitä liljoja on silmänkantamattomiin.  Paikka on lumoava. Hallebos on osa muinaista hiilimetsää ja sinililjat on merkki muinaisesta metsästä ja vain noin 30 min päässä Brysselistä. Kukinta-aika keväällä on vain 7-10 päivää ja loppuu kun puiden yllä olevat lehdet muuttuvat niin runsaiksi, ettei auringonvalo enää läpäise maahan.

Tässä isossa metsässä on helppo liikkua koska ulkoilualueella on valmiita merkattuja reittejä, joissa pitää pysyä. Sinikellojen sekaan tai poimimista ei myöskään saa tehdä. Lumoava paikka aamu tai iltakävelylle. Viikonloppuisin kukinta-aikana metsässä on paljon muitakin ja parkkialueet voivat olla täynnä.

 

valtavan iso alue sinililjoja Belgialaisessa luonnossa.
Miljoonia sinililjoja harmaiden puun runkojen juurella.

Lisää Brysselistä…

Pin It on Pinterest

Share This