Inle Lake

Inle Lake on ainutlaatuinen, n. 1000m merenpinnan yläpuolella, vuorten keskellä oleva järvi, joka on tunnettu Intha-kalastajien ainutlastuisesta jalkasoutu-tekniikasta ja vettenpäällä olevista vihannes- ja hedelmäpuutarhoistaan. Ilmasto on länsimaalaiselle aika miellyttävä. Ainutlaatuinen kohde kokea vaikka vain kerran elämässä.

Ainoa järkevä tapa mielestäni kokea Inle Laken kelluvat puutarhat on vuokrata veneilijä päiväksi tai kahdeksi, joka vie sinut hauskalla pitkällä potkuriveneellään tutustumaan paikalliseen elämään. Itse majoituimme Inle-järvellä, paalujen varaan rakennetussa hotellissa, yhden yön kelluvien puutarhojen lähettyvillä, koska nähtävää on alueella paljon. Toinen vaihtoehto yöpymiselle on läheinen pieni Nyaung Shwe kaupunki, missä on enemmän ravintoloita ja muita palveluja, mutta kaupunki sijaitsee jonkun verran kauempana järvestä.

kelluvilla puutarhoilla oleva puumaja.

Kelluvat puutarhat

Intha-kalastaja, Inle Lake
Intha-kalastaja, Inle Lake
Kelluvat puutarhat, Inle Lake
Intha-kalastaja, Inle Lake
Intha-kalastaja, Inle Lake
Kelluva vihannes- ja hedelmäpuutarha, Inle Lake

Kuuleman mukaan kalastajien ainutlaatuinen tyyli soutaa jalalla seisaaltaan on saanut alkunsa, kun kartiomaista verkkoa on ollut vaikea hallita yhdellä kädellä ja vedessä olevan näkemistä rajoittavan kasvillisuuden takia oli edullista seisoa. Kalastuksen lisäksi Intha-heimo kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä Inle Lake järvellä olevilla kelluvilla puutarhoilla. Myös asunnot on rakennettu korkealle vetten päälle paalujen varaan, koska vedenkorkeus sadekaudella voi nousta jopa 1,5 metriä.

paalujen kannattamia koteja Inle Lakessa.
Paikallisen perheen koti Inle Jarvella
paikallista asutusta Inle jarvella , Myanmarissa

Alueella voi tutustua paikalliseen käsityöperinteeseen, on sikarinvalmistusta, silkkikutomoja, jossa kudotaan lootuksenkukasta lankaa sekä kankaita, veneveistämö ja paljon muita työpajoja. Asukkaat on hartaita buddhalaisia, joten munkkiluostari on myös mielenkiintoinen tutustumiskohde.

joukko naisia valmistaa sikareita.
mies esittelee veneenvalmistusta.

Kissaihmisille kiinnostava kohde on Burma-kissojen pikkukylä, jossa jo lähes kadonnutta pyhää Burmalaista kissarotua elvytetään.

 

Kissoja Burma kissojen saarella.
harmaa Burma kissa istuu ja katselee .

Yöpyminen haluttiin varata Inle Laken päälle rakennettuun hotelliin, koska haluttiin myös seuraava päivänä veneillä järvellä. Hotellille kerittiin just ja just auringonlaskun aikaan ja näin saatiin ihailla jokailtaista ohjelmanumeroa eli auringonlaskua, nyt vielä myös järven lisäksi omalta terassilta. Alhaalla kuvassa on veneitä jolla liikuttiin. Tuntui että hotellialueen ympäristössä ei ollut nähtävää ja liikkuminen muutenkin rajattua joten 1-2 yön yöpyminen ok, mutta jos haluaa olla pitemmän aikaa niin enemmän palveluja löytyy lähellä olevasta Nyaung Shwe kaupungista.

Inya Lake Hotel

Inya Lake Hotel auringonlaskun aikaan

Seuraavana aamuna aikaisin suuntasimme erääseen lähikylään tutustumaan paikalliseen arkeen ja markkinoille.

veneet kiinnityy laituriin paikallisella torilla Inle Lakessa.
Torimyyja Inle Lakella

 

Historiallinen Shwe Inn Dein temppelialue oli 8 km jokivenematkan päässä Inle Lakesta Indein kylässä. Matkalla näimme paikallisten elämää joen varrella. Matka itsessään on varsin mielenkiintoinen, koska ajoimme vastavirtaan pienissä koskissa ja koskia oli matkalla aika paljon. 

 

Historiallisella  Shwe Inn Dein temppelialue on stuparyhmittymä jossa on eri muotoisia ja eri kokoisia stupia jotka osa on restauroitu ja osa luultavasti odottaa omaa vuoroaan.

kaupustelijat myivat kasitoita Inle Lakessa.

 

Sitten matkaan kohti Yangonia. Hehon kentällä olimme jonkin aikaa epätietoisia milloin lento oikeastaan lähteekään kun emme löytäneet minkäänlaista ilmoitustaulua. Meitä pyydettiin turvatarkastuksen jälkeen vaan istumaan ja odottamaan. Pienen odotustilan edessä olevalta kentältä nousi ilmaan pikkukoneita ja tuntui että olisimme voineet mennä mihin koneeseen tahansa. Välillä yritettiin kysyä väliaikatietoja kunnes joku toi pienen paperilappusen seinään. Onneksi huomasimme sen, koska 10 min tämän jälkeen jo istuimme koneessa ja kone lähtikin puoli tuntia etuajassa.

Ja tässä matkalaukkujen puntari Baganin kentällä

Lentoaikoja kirjoitettu kolmelle paperinpapaselle.

Ja matka suuntasi kohti Yangonia , jossa vietimme rennon loppuloman.

Lisää Myanmarista…

Bagan

Bagan

Bagan on Myanmarin kuuluisin nähtävyys ja Unescon maailmanperintökohde. Siellä tuhat vuotta vanhat temppelit ovat näkemisen arvoisia.

lue lisää
Mandalay

Mandalay

Mandalayn kiertomatkallamme näimme lukuisia temppeleitä, kävimme mm. jokiristeilyllä Irrawaddy -joella ja U Bein -tiikkisillalla

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This