Alsacen viinireitillä – Kaysersberg

Kaysersberg oli yksi monista viehättävistä pikkukylistä roadtrip-matkallamme Alsacen viinireitillä Ranskassa. Sama värikkäisten ristikkorakenteisten talojen kirjo jatkui kukka-asetelmineen täällä Kaysersbergin kylässä.

EDELLINEN KOHDE VIINIREITILLÄ: EGUISHEIM

Kaysersberg on valittu ranskalaisten suosikkikyläksi vuonna 2017, tosin niin moni muukin viinireitin kylistä on palkittu vuosien varrella erilaisilla titteleillä. Kylä sijaitsee hyvin viehättävässä viinitarhojen ympäröimässä Weissin -laaksossa. Weiss-joki virtaa kylän laidalla ja Kaysersbergin linnan rauniot näkyvät ylväänä kylän viereisellä rinteellä. Samoin täällä kuin muissakin viinireitin kylissä viininmaistajaiset ja vierailu viinitiloilla kuuluu suosittuun ohjelmaan. Kaysersbergiä sanotaan Grand Cru -viinien kehdoksi, koska paikallinen viinitarha nimettiin ensimmäiseksi Grand Gru -alueeksi vuonna 1975.

Ristikkorakenteinen talo, jonka edustalla on patsas.

Pääkadun varrella, aivan Sainte-Croix kirkon vieressä on söpö hiekkakivestä valmistettu keisari Konstantinuksen suhkulähde (Rooman keisari 306-337), joka pystytettiin 1521 . Hän oli kuuluisa siitä, että lopetti kristittyjen vainoamisen 300-luvulla ja toteutti monia uudistuksia, mitkä suosivat kristinuskon kasvua.

Kaupunki on kompakti, suhteellisen pieni, kolmessa tunnissa kerkisimme kiertää kaupungin mukulakivikatuja ristiinrastiin ja kahvitella rennosti.  Nuo värikkäät  keskiaikaiset ristikkorakenteiset talot kukkaistutuksineen ovat vaan niin ihania katseltavia ja itsellä oli pakonomainen tarve ikuistaa kaikki näkemämme videolle, ettei vaan tule unohdettua mitään näin kaunista.

Asukkaita kylässä on alle 3000 ja kaupungin tunnelma oli todella rauhallinen, vaikka kylä on suosittu turistien keskuudessa. Ympäröivä luonto antaa hyvät puitteet kävelyretkille.

Paikallinen herkkukioski, jonka luukusta voi ostaa ja sen suuaukko on koristeltu leipomotuotteilla.

Pääkadun varrella sijaitsi viinikellareita, leipomoja, ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä kauppoja, jotka myivät paikallisia leivonnaisia, makeisia, juustoa – kaikkea oli kiva tutkia.

YLLÄ JA ALLA OLEVISSA VIDEOISSA ON MEIDÄN KAYSERSBERG-MATKAN TUNNELMIA

Muuta mielenkiintoista mm.

^

kaysersbergin linna

Kaysersbergin linna on Kaysersbergin kuuluisin nähtävyys aivan Kaysersbergin vieressä olevalla kukkulalla. Alunperin 1200-luvulla rakennettu kuninkaanlinna on antanut kaupungille nimensä ja sen rauniot on säilyneet täthän päivään sakka. Tornista on hyvät näkymät kaupunkiin ja koko laaksoon. Linnaan on noin 10-15 minuutin kiipeäminen rinnettä ylös ja linnan torniin 100 askelta.

^

Sainte-croix kirkko

Kaupungin merkittävä maamerkki on 1200-1400-luvulla rakennettu  Sainte -Croix kirkko, josta löytyy kuuluisa puinen alttaritaulu 1500-luvulta.

^

Albert Schweitzer-museo

Albert Schweitzer oli kylässä syntynyt Nobel-palkittu lääkäri. Museo esittelee hänen elämäntyötään, erityisesti hänen työtään sairaalan ja spitaalisen siirtokunnan perustamisesta Afrikan köyhille.

^

weiss-joen ylittävä kivisilta, Pont Fortifie

1500-luvulla rakennettu linnoitettu silta, Porte Fortifie rakennettiin estämään vihollisen tunkeutumisen joen yli. Erityinen piirre sillassa on, että sillan keskellä on kappeli, aiemmin vartiotorni, jossa sijaitsee Neitsyen ja lapsen patsas.

Kaysersberg on pieni, liian pieni pitkälle kaupunkimatkalle, mutta ihanteellinen paikka taukoa varten. Paikka oli kiva nähdä ja kuvattavaakin kyllä riitti, mutta Colmarin ja Eguisheimin söpöys olin vielä mielessä. Nyt suuntaamme innokkaina yöpaikkaamme Riquewhiriin.

MEIDÄN VIINIREITTI

”LA ROUTE DES VINS”

Strasbourg – Colmar – Eguisheim – KAYSERSBERG – Riquewihr – Ribeauvillé – Obernai

Automatkan lähtö- ja päätepiste oli Bryssel

Eija ja Jyrki

Eija ja Jyrki

Tervetuloa matkablogiimme! Tarjoamme inspiraatiota ja vinkkejä matkakohteista, osittain videojemme avulla. Indonesian ja Belgian jälkeen tulemme suuntaamaan matkamme myös kotimaahamme 5 vuoden ulkomaillaolon jälkeen. Toivomme, että viihdyt sivuillamme ja löydät uusia seikkailuja matkasuunnitelmiisi!

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIMME

Lisää Ranskasta…

Pin It on Pinterest

Share This