Alsacen viinireitin varrella – Eguisheim

Ensimmäinen pysähdys varsinaisella kylien läpi kulkevalla viinireitillä oli paikallisten lämpimästi suosittelema Eguisheim. Tämä viehättävä pikkukylä sijaitsee Alsacen viinitarhojen ympäröimänä noin viiden kilometrin päässä etelään edellisestä pysähdyspaikasta Colmarista. Eguisheimin hurmaa Colmarin lailla vanhoilla ja koristeellisilla ja värikkäillä taloillaan ja kukkaistutuksilaan, luoden satumaisen tunnelman.

Eguishein on useasti valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä, ja se valittiin myös Ranskan suosikkikyläksi vuonna 2013. Tällä viehättävällä kylällä on ollut myös merkittävä rooli Disney-elokuvaan Kaunotar ja Hirviö, jossa elokuvan ympäristö on saanut vaikutteita tästä sadunomaisesta kylästä .

Eguisheim on muurien ympäröimä ja niiden sisäpuolella on mitä hurmaavin kylä. Kapeat kadut kiertävät keskusaukiota ja linnaa, tunnelma oli kuin satukirjasta. Muurien ulkopuolelta ei voisi aavistaa, mitä niiden sisältä löytyy – yllätys oli melkoinen. Ellei paikalliset olisi suositelleet vierailua tänne, olisimme saattaneet ohittaa tämän kohteen matkallamme kohti pohjoista. Tai jos olisimme suunnitellut ajoreittimme kylän ohi, olisimme todennäköisesti menneet ohi.

Kujat ovat todella viehättäviä ja kukka-asetelmia löytyy melkein jokaisesta ikkunasta, portaikosta sekä katujen kulmauksista. Kaikki on ihanan värikästä! Yllä kuvassa on Eguisheimin ehkä kuvatuin talo, söpö Le Pigeonnier eli Kyyhkystalo.

Eguisheimin keskusaukio. Aukiolla keskiaikainen linna, kappeli ja patsas.

Eguisheimin keskusaukiolla on Château Saint-Léon -linna, jonka on uudelleenrakennettu 1200-luvulta olevan keskiaikaisen linnan jäänteisiin. Tämän linnan ympärille Eguisheimin kaupunki muodostui. Alkuperäisestä linnasta on jäljellä enää rauniot. Linnan alueelle rakennettiin pieni kappeli, joka on nyt kaupungin tärkein nähtävyys. Kappeli on omistettu paavi Leo IX:lle, keskiajan merkittävimmälle paaville, joka sai paljon uudistuksia aikaan. Katolinen kirkko julisti hänet pyhimykseksi ja keskusaukiolla on suuri kukkien ympäröimä suihkulähde, jonka keskiössä komeilee itse Leon IX-patsas ja kruunu.

YLLÄ JA ALLA OLEVISSA VIDEOISSA ON MEIDÄN EGUISHEIM-MATKAN TUNNELMIA

Kaikkialla vanhassakaupungissa on kahviloita ja ravintoloita. Me pistäydyimme lounaalla syömässä paikalliset Tarte Flambéet, joihin ihastuttiin jo Colmarin vierailulla ja tietty paikallisen viinin kera.

Viininviljely ja viinikauppa on kuulunut jo 400-luvulta Eguisheimiin, jolloin roomalaiset istuttivat ensimmäiset viiniköynnökset tähän maahan.  Alue tunnetaan tänä päivänä hyvin korkeatasoisista viineistä. Kylä on täynnä monia viinitaloja, pieniä ja isompia viininmaisteluineen. Itse emme tarkasti näihin lajikkeisiin perehtyneet, ne jääkööt asiaan paremmin perehtyneille. Meidän mielenkiinto kohdistui pääosin itse Alsacen alueeseen, joka oli upea. Alsacen viinireitti, La Route Des Vins on vanhin Ranskan monista merkatuista viinireiteistä.

Muuta mielenkiintoista mm.

^

les trois Châteaux du Haut Eguisheimin kolme linnaa

Schlossberg-kukkulalle 1000- ja 1100-luvulla rakennetut kolme linnaa, joista on jäljellä vain niiden rauniot: Wahlenburgin linna, Dagsburgin linna ja Weckmund. Näkymä linnoilta on hieno yli Eguisheimin ja ympäröiville viinitarhoille. Tänne pääsee kävelemällä ”Viinitarhat ja – linnat” -reittiä pitkin. Linnoille pääsee myös kesäaikaan autolla.

^

Eguisheim grands grus-viinipolku

Viinipolku, jonka varrella on englannin ja ranskankielisiä kylttejä kertomassa viininviljelystä ja seitsemästä alueella olevasta rypälelajikkeesta.

^

opastetut viinikierrokset

Opastetut kierrokset kylän paikallisen viinintuottajan kanssa, jossa pääsee myös maistelemaan Alsace-viinejä ja tutustumaan viinitilaan.

Eguisheimin vanhan kaupungin idyllinen kuja.

Tämä paikka yllätti meidät täysin. Vaikka viinireitillä ollaan, viininmaistelu automatkalla on hivenen haastavaa muutoin kuin yöpaikkojen kohdalla. Tosin reitti on upea ilman viininmaisteluitakin.

MEIDÄN VIINIREITTI

”LA ROUTE DES VINS”

Strasbourg – Colmar – EGUISHEIM – Kaysersberg – Riquewihr – Ribeauvillé – Obernai

Automatkan lähtö- ja päätepiste oli Bryssel

Eija ja Jyrki

Eija ja Jyrki

Tervetuloa matkablogiimme! Tarjoamme inspiraatiota ja vinkkejä matkakohteista, osittain videojemme avulla. Indonesian ja Belgian jälkeen tulemme suuntaamaan matkamme myös kotimaahamme 5 vuoden ulkomaillaolon jälkeen. Toivomme, että viihdyt sivuillamme ja löydät uusia seikkailuja matkasuunnitelmiisi!

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIMME

Lisää Ranskasta…

Alsacen viinireitillä – Kaysersberg

Alsacen viinireitillä – Kaysersberg

Kaysersberg oli yksi monista viehättävistä pikkukylistä roadtrip-matkallamme Alsacen viinireitillä Ranskassa. Sama värikkäisten ristikkorakenteisten talojen kirjo jatkui kukka-asetelmineen täällä Kaysersbergin kylässä.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This