Alsacen viinireitillä – Riquewihr

Riquewihr – mikä ihana ilmapiiri. Emme osanneet kuvitellakaan, millainen roadtrip-kokemus meille tästä koko matkasta tulisikaan. Kylä kylän perään mitä söpöimpiä paikkoja. Ja tämä kylä oli mitä mainioin yöpymiseen ja illanviettoon. Matkalla tänne saimme varattua yöpymisen aivan kylän keskeltä pienestä idyllisestä hotellista. Ja auto jätettiin kylän muurien ulkopuolella olevalle parkkipaikalle.

TUTUSTU MYÖS EDELLISEEN KOHTEESEEN:  KAYSERSBERG

Kaupungissa oli niin paljon taas ihania, värikkäitä keskiaikaisia taloja, että oli vaikea runsauden takia valita kuvattavaa, niinpä tuli otettua satoja videoita ja useita jopa samoista kohteista, niin kauniita nuo talot olivat. Mukulakivikatuja, suihkulähteitä, vanhoja esineitä koristeena, kukkaistutuksia, viinitynnyreitä, viihtyisiä sisäpihoja – kaupunki oli täynnä pieniä yksityiskohtia ja nähtävää.

Riquewihrin katukuva.

Riquewihr on pieni, romanttinen keskiaikainen kylä vuorten ja Alsacen kuuluisimpien viinipeltojen keskellä paksujen muurien sisäpuolella. Kylä on tunnettu Riesling- ja muista täällä tuotetuista viineistään. Kylä, kuten monet tällä alueella olevat vanhat kaupungit, ovat muurien ympäröimiä ja ympärillä olevilla rinteillä avautuvat viinipellot. Tällä kylällä on kuitenkin kaksinkertainen linnoitusmuuri, osaa kylää ympäröi 1200-luvun vallin rauniot ja toinen linnoitusmuuri on rakennettu 1500-luvulta.  Tämä paksu kaksinkertainen valli tekee kylästä yhden parhaiten säilyneistä kylistä.  Se on 11 kilometrin päässä Colmarista ja vielä lähempänä muita viinireitin kyliä kuten Kaysersbergistä.

Portti Riquewihrin kaupunkiin. Portista avautuu kaupunki ristikkorakenteisine taloineen.

Tämän kaksinkertaisesti linnoitetun kylän maamerkki on 25-metrinen, 1200-luvulla rakennettu Dolderin porttitorni, jota käytettiin aikoinaan puolustustornina, vartiotornina ja kellotapulina.  Dolder tarkoittaa elsasilaisittain korkeinta kohtaa. Tornissa sijaitsee nyt museo, joka kertoo kaupungin historiasta 1200-1600-luvuilta. Tornin neljännestä kerroksesta avautuu näkymä koko kylään ja viinipelloille kylän viereisille rinteille.

Riquewhirin ympärillä on lukuisia viinipolkuja, jotka kiemurtelevat viiniköynnösten joukossa ja rinteeltä on huikeat maisemat kohti kylää ja koko laaksoon.

Pääkadun lisäksi kannattaa poiketa sivukaduille, jossa on paljon ihanaa nähtävää. Itse pääkadulla on lukuisia kauppoja, jotka myyvät matkamuistoja, keksejä, macaronsseja ja viinejä. Ehkä kylän suosituin kauppa on Féedie de Noél lähellä Dolder tornia. Täällä kauppa myy joulukoristeita ympäri vuoden. – ihana vierailla. Joulukauppa löytyi kyllä joka kylästä missä kävimme.

ALLA OLEVISSA VIDEOISSA ON MEIDÄN RIQUEWIHR-MATKAN TUNNELMIA

mielenkiintoista tekemistä mm.

^

riquewihr

Itse koko kylä Riquewihr on jo museo, kävelyretkiä kylän kujilla.

^

dolder tower

^

Museum of the Thieves´

Varkaiden tornimuseo, joka toimi entisaikana rikollisten vankilana ja asukkaiden hyvänä turvapaikkana keskiajalla. Siellä voit nähdä kidutuskammion ja kidutuskammiossa  käytettäviä välineitä.

^

viinipensaat

Lähde kävelyretkelle aivan kylän kupeessa olevalle rinteelle ihastelemaan viinipensaita ja ihastelemaan maisemaa rinteeltä kylään.

^

viininmaistajaiset

Kylä on täynnä Winestubeja ja baareja, jossa voi maistella paikallisia viinejä tai maistella paikallisia ruokia. Tai osallistu itse viinitilojen esittelyihin.

Riquewihr on hieno yhdistelmä historiaa, kulttuuria, maisemia, ruokaa ja viiniä ja on alueen yksi ihastuttavimmista vierailukohteista. Suurin osa turisteista tulee vierailemaan tässä pienessä idyllisessä kylässä vain päivämatkalle, mutta paikka on meidän mielestä sopiva illanviettoon kuin myös yöpymiseen.

MEIDÄN VIINIREITTI

”LA ROUTE DES VINS”

Strasbourg – Colmar – Eguisheim – Kaysersberg – RIQUEWIHR- Ribeauvillé – Obernai

Automatkan lähtö- ja päätepiste oli Bryssel

Eija ja Jyrki

Eija ja Jyrki

Tervetuloa matkablogiimme! Tarjoamme inspiraatiota ja vinkkejä matkakohteista, osittain videojemme avulla. Indonesian ja Belgian jälkeen tulemme suuntaamaan matkamme myös kotimaahamme 5 vuoden ulkomaillaolon jälkeen. Toivomme, että viihdyt sivuillamme ja löydät uusia seikkailuja matkasuunnitelmiisi!

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIMME

Lisää Ranskasta…

Alsacen viinireitillä – Kaysersberg

Alsacen viinireitillä – Kaysersberg

Kaysersberg oli yksi monista viehättävistä pikkukylistä roadtrip-matkallamme Alsacen viinireitillä Ranskassa. Sama värikkäisten ristikkorakenteisten talojen kirjo jatkui kukka-asetelmineen täällä Kaysersbergin kylässä.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This