Belgian lumoava sininen metsä

Belgian lumoava sininen metsä

Hallerbosin sininen metsä sijaitsee Belgiassa, noin 20 km päässä Brysselistä lounaaseen. Nykyään metsä on luonnonsuojelualue, joka houkuttelee vuosittain varsinkin keväisin tuhansia kävijöitä ihailemaan tätä lumoavaa kukkaloistoa. Ja kyllä Hallerbosin purppuransiniset hyasintit todella lumoavat. Postauksen alapuolella oleva video kertoo tunnelmasta metsässä.

Aikaisen aamun auringonvalo lumoaa Belgian siviviolettien hyasinttien kukintojen joukossa.

Hallerbosin sininen metsä on yksi harvoista paikoista maailmassa, missä keväisin siniset tai purppuranpunaiset kukkivat hyasintit peittävät maan ja muodostavat lumoavan sinisen peitteen laajalle metsään. Puolet maailma luonnonvaraisista villihyasinteista esiintyy Brittein saarilla ja toinen puoli Belgiassa, Luoteis-Ranskassa ja Luoteis-Espanjassa. 

Kukinta-aika

Paras kukinta-aika keväällä on lyhyt n. 7-10 päivää, jolloin hyasintit ovat samanaikaisesti puhjenneet kukkaan, joten huhtikuun alussa kannattaa alkaa tutkimaan Hallerbosin omia nettisivuja, joista voi seurata kukintojen kehitystä. Kukinta-ajankohta vaihtelee vuosittain. Se on lyhyt riippuen kevään säästä. Kun metsän puut ja pensaat alkavat auringon lämmöstä kasvattaa uusia lehtiä, auringonvalo ei enää saavuta maassa olevia hyasintteja ja ne alkavat lakastua.

Maaperä on hyasinteille sopivan ravinteikasta ja kosteaa sekä ilmasto on sopivan viileää.

Lenkkipolku kulkee sinisten hyasinttien joukossa.

Miten puistoon pääsee

Keväällä tätä parasta kukinta-aikaa sanotaan Hyasinttifestivaaliksi. Tänä aikana osa puiston pienimmistä parkkipaikoista on suljettu ja viikonloppuisin järjestetään ilmaisia bussikuljetuksia Hallesta. Katso ajantasalla olevat kulkutiedot tästä. Brysselistä itse Hallen kaupunkiin pääsee junalla. Jos olet liikkeellä omalla autolla, aikaisin aamulla voit saada parkkipaikan puiston läheisyydestä.

Puistossa liikkuminen

Hallerbosin omilta sivuilta voi ladata reittikartan. Ja kartasta myös löytyy näitä hyasinttireittejä. Merkattuja reittejä on kolme kappaletta. Paperikarttoja voi löytää myös sisääntuloreiteiltä. Itse olemme pärjänneet ihan Google Mapsilla.

Puistossa olevat palvelut

Itse puistosta ei löydy kahviloita eikä ravintoloita, vaan lähimmät ravintolat ovat puiston ulkopuolella esim. ravintola Il Sorrento ja T. Kriekske. Itse puistossa on jokunen picnik-pöytä, jossa voi nauttia myös omia eväitä. Erityisesti aamupiknikillä, ennenkuin suuret määrät turisteja valuu metsään, on satumainen tunnelma, linnut visertää, on hiljaista ja maa ympärillä purppuranpunainen auringonsäteiden suodattuessa puiden välistä kukkamereen.

ALLA OLEVASTA VIDEOSTA PÄÄSET AISTIMAAN TUNNELMAA SINISESTÄ METSÄSTÄ

Keväistä tunnelmaa myös tässä postauksessa:

Brysselin kevät (+video)

VINKKEJÄ :
^

JOS MAHDOLLISTA, VÄLTÄ PARHAIMPAAN HYASINTTIAIKAAN VIIKONLOPPUJA

^

OTA MUKAAN EVÄSTÄ JA JUOMAVETTÄ, KOSKA PUISTOSSA EI OLE PALVELUITA

^

MUISTA OTTAA MUKAAN KAMERA, KOSKA METSÄ ON TÄYDELLINEN KUVAUSKOHDE

^

KUKKIA EI SAA POIMIA EIKÄ MENNÄ ITSE METSÄÄN, PITÄÄ PYSYÄ REITEILLÄ

^

KÄNNYKKÄÄN VOI LADATA OPASKARTAN TAI KATSO GOOGLE MAPSISTA. SEKIN NÄYTTÄÄ TÄRKEIMMÄT KUVAUSPAIKAT

^

jos tulet omalla autolla, ole tarpeeksi aikaisin liikkeellä

Nauti metsässä kävelystä ja rauhoitu upean luonnon keskellä. Hallerbosin metsä on kaunis jarauhallinen paikka myös muina aikoina.

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIN

Lisää Belgiasta…

Pin It on Pinterest

Share This