Brysselin joulumarkkinat

Brysselin joulumarkkinat

Brysselin joulumarkkinat on talven odotettu kohokohta. Suosittu matkailusivusto Big 7 Travel on nimittänyt Brysselin joulumarkkinat maailman parhaaksi joulumarkkinaksi vuonna 2022. Brysselin joulumarkkinoiden ohjelma on laaja ja monipuolinen ja se on levittäytynyt laajemmin keskustan alueelle ja myös ympäri kaupunkia. Tässä vinkkejä sinulle joulumarkkinoille tullessasi mitä tehdä ja missä. Alla olevalla videolla on lisää  joulumarkkinoiden tunnelmaa.

PLAISIRS D´HIVER / WINTER PRET

 Grand Place

Brysselin joulumarkkinoiden ehdoton aloitus hämärän tultua on klo 17 alkava n. 8-10 minuuttinen Grand Placen ääni- ja valoshow. Show ilmestyy aina viikonloppuna puolen tunnin välein aina ilta kymmeneen asti ja viikolla tunnin välein (ei 24.12 eikä 31.12). Iltaisin muutenkin kaikkien jouluvalojen ilmestyttyä pääsee oikeaan joulun tunnelmaan. Historiallisten rakennusten ympäristö valoshowlle on täydellinen isoa joulukuusta unohtamatta. Grand Place -aukiolle on rakennettu myös iso seimi koristamaan aukiota.

Valoshow Grand Placella joulun aikana.

Place Sainte-Catherine / Marché aux Poissons

Place Sainte-Catherinen ympärillä oleva alue on paikka, minne suurin osa n. 3 km reitillä olevista lähes 250 kojuista on keskittynyt. Joulumarkkinoista on tehty myös tarkentava kartta, koska markkinat on levittäytynyt keskustassa aika laajalti. Joulutori Place Sainte-Catherinen vieressä olevalla Marché aux Poissons alueella päättyy isoon maailmanpyörään, josta voi ihailla Brysselin kaupunkia ja joulumarkkinoiden ihania valoja.

Brysselin joulumarkkinoilla olevia valaistuja kojuja ja taustalla korkea maailmanpyora.

Joulumarkkinoille on pystytetty kojujen lisäksi erilaisia anniskelupaikkoja esim. Bar a Champagne, parikerroksinen Tower Bar sekä Stella Pavilion itse aukiolla olevien ravintoloiden ja baarien lisäksi.

Kaksi innokasta miesta jouluhumussa Brysselin joulumarkkinoilla.

Markkinoilla on söpöjä kojuja, lämpimiä juomia, kansainvälistä ja perinteistä belgialaista tarjottavaa kuten vohveleita, mereneläviä ja kaljakeitaita.

Brysselin joulumarkkinoilla oleva pieni jouluvalollinen  myyntikoju, jossa nainen myy jouluista juotavaa asiakkaille.

Sainte-Catherinen kirkkoon pääsee rauhoittumaan hulinan keskeltä. Kirkon ulkoseinään on suunniteltu lumihiutaleaiheinen valoinstallaatio, joka esitetään iltaisin aina puolen tunnin välein.

Brysselin joulumarkkinoilla oleva karuselli lapsille ja lapsenmielisille.

Paljon lapsille ja lapsenmielisille suunnattua ohjelmaa. Tarkempia tietoja Winter Wondersin omilta sivuilta.

Place de Brouchére / Place de la Monnaie

Menevämpään menoon Place de Broucherèlla on pienempi joulumökkien keskittymä ja luistinrata ja Place de la Monnaiella on lisäksi curling-kenttä.

Muuta mielenkiintoista Brysselin joulumarkkinoilla mm. :
^

Secret Garden, Rue du Grand Hospicen ympäristö

^

Saint catrine kirkon takana on Black Tower, missä voi kuunnella joka viikonloppu 15.30-19 mm. joulu- ja gospel-musiikkia.

^

"pop up" joulutorit 3:ssa eri kaupunginosassa 3:na eri viikonloppuna (Neder-Over-Heembeek 2-4.12/ Ambiorix square 9-11.12 / Laeken 16-18.12)

^

Wonder Woods, Bois de la Gambre

Kaikki joulumarkkinat ovat tunnelmallisia omalla tavallaan, olivatpa ne missäpäin maailmaa tai Eurooppaa tahansa. Brysselin joulumarkkinat ovat luultavasti Belgian suurimmat ja vilkkaimmat, joten viikonloppuna et ole siellä yksin, joten kannattaa varautua ruuhkiin sekä liikenteessä että itse alueella.

Belgian joulumarkkinoissa on kiva puoli se, että ne eivät lopu jouluun, vaan on auki myös joulun jälkeen. Brysselin joulumarkkinat on auki uuteen vuoteen asti ja muualla Belgiassa esimerkiksi Bruggen joulumarkkinat jopa loppiaiseen asti. Katso aukiolo täältä.

Katso myös postaus: Bryggen joulumarkkinat

Tosin se, mitä näissä joulumarkkinoissa jää kaipaamaan, on Suomeen tyypillisesti kuuluva lumi ja elävä joulupukki.

Lisää Belgiasta…

Pin It on Pinterest

Share This