Cascais – Portugalin viehättävä rantalomakohde

Cascais on viehättävä rantalomakohde Portugalin Rivieralla. Tämä on ollut perinteinen portugalilainen kalastajakaupunki, josta on kehittynyt suosittu lomakohde. Aikoinaan Cascais oli portugalilaisen aateliston kesänviettopaikka ja tänä päivänäkin voit ihastella näitä 1800-luvun ylellisiä huviloita, vaikuttavia linnoituksia ja lukuisia, kiehtovia museoita, joiden lomaan on syntynyt idyllisiä ravintoloita, viihtyisistä kahviloista ja värikkäillä, kapeilla kujilla olevia pikkukauppoja. Rantalomakohde Cascais kuului meidän Sintra-päiväretken ohjelmaan tosin vain pari tuntia lounaan merkeissä.

Turisteja rantahiekkalla ja turkoosi meri Cascaisin lomaparatiisissa.

Tuntui, että Cascais on rauhallinen ja sopii mainiosti rentoa rantalomaa etsiville. Aivan vieressä sijaitsee myös vilkkaampi Estorillin lomakohde, jonne Cascaisista menee rantaa pitkin suosittu maisemallinen kävelyreitti. Estorillistä löytyy myös yksi Euroopan suurimmista kasinoista. Cascaisin ympäristöstä löytyy myös paljon nähtävää, ja täältä on helppo tehdä päiväretkiä, koska etäisyydet esim. Lissabonin kaupunkiin on vain n. 30 km ja ihastuttavaan satumaiseen Sintraan on vain 17 km. Yhteydet tälle alueelle sujuu helposti myös julkisilla kulkuvälineillä  esim. junalla Lissabonin Rossio-aukiolta.

Lue lisää

Itse olimme Cascaissa vain jokusen tunnin, mutta tuntui että täällä voit myös heittää kaikki suunnitelmat nurkkaan, jos siltä tuntuu ja vain vaeltaa jalan pikkukaupungin siisteillä kujilla, pysähtyä syömään vähän väliä ja hengailla rannalla. Ihan vaan löhöillä.

CASCAISIN TUNNELMAA ALLA OLEVALLA VIDEOLLA

Itse Cascaissista ja sen lähialueelta löytyy 17 eri tyyppistä rantaa ja opastettuja kävely- ja vaellusreittejä.

MIELENKIINTOISIA NÄHTÄVYYKSIÄ mm:

^

BOCA DO INFERNO

BOCA DA INFERNO on korkeista kuluneista kalkkikivikallioista muodostunut luonnonmuodostelma lähellä Cascaisin kaupunkia olevalla merenrantakalliolla, jota kutsutaan myös ”Helvetin suuksi”.  Tämä kalkkikivikallioiden muodostelma oli alun perin meriluola, joka veden syövyttämänä romahti ja jäljelle jäi vain kuilu ja kaari. Tämän dramaattisen nimen ”Helvetin suu” kalliomuodostelma sai siksi, kun Atlantin voimakkaat aallot varsinkin talvella lyövät alas kallion pohjaan ja vesi iskee tästä kallioseinään, jolloin se saa aikaan tulivuorimaisen tyrskyn.

^

CIUDADELA DE CASCAIS

Tämä keskiaikainen  CUIDADELA DE CASCAISIN linnoitus on rakennettu 1400- ja 1600-luvulla Portugalin rannikon puolustamista varten ja 1800-luvulla se siirtyi kuninkaallisten lomanviettopaikaksi. Tämän takia itse Cascais tuli hyvin tunnetuksi ja tärkeäksi lomanviettopaikaksi myös muille varakkaille Lissabonilaisille. Tällä hetkellä osa on Portugalin presidentin kesäasuntona. Tässä Cascaisin venesataman lähellä olevassa linnoituksissa on tänä päivänä myös hotelli ja taidemuseo.

^

GASA DA GUIA

Casa da Guia on ostos-, kulttuuri- ja viihde-elämän keskus, joka sijaitsee historiallisessa 1800-luvulla rakennetussa palatsissa ja sen ympäristössä. Se sijaitsee huikealla paikalla rannikolla kallion reunalla, joiden ravintoloista on mahtavat näkymät Atlantin valtamerelle.

^

GASA DAS HISTÒRIAS PAULA REGO

Museo GASA DAS HISTÒRIAS PAULA REGO, joka on omistettu portugalilaiselle Paula Regolle, joka on yksi Portugalin merkittävimmistä ja tunnetuimmista monerdeista taiteilijoista.

^

MUSEU CONDES DE CASTRO GUIMARÃES

Entinen huvila, joka toimii nykyään taidemuseona.  Museosta MUSEU CONDES DE CASTRO GUIMARÃES löytyy sen rakennuttajan tupakkamiljonäärin Jorge O´Neilin henkilökohtaisen kokoelman  taidetta, joihin kuuluu mm. myös harvinaisia indoportugalilaisia huonekaluja, muutamia esihistoriallisia argeologisia löydöksiä ja museokirjasto, jossa on 1500-1600-luvulta olevia teoksia.

^

CASA DE SANTA MARIA

Cascaisin sataman vieressä oleva Santa Marian lahti on kuvattu romanttisimpana paikkana Cascaissa ja siellä oleva CASA DE SANTA MARIA on ehkä kuvatuin rakennus koko kaupungissa. Rakennus oli alunperin yksityisomistuksessa, mutta tänä päivänä tähän majakkamuseoon pääsee tutustumaan.

^

MUSEU DO MAR REI D. CARLOS

Museo MUSEU DO MAR kertoo Cascaisin kalastusperinnöstä ja Portugalin kalastuksen historiasta. Museo sijaitsee entisessä kuningas Carloksen asuinrakennuksessa.

ONKO CASCAIS VIERAILUN ARVOINEN?

Todellakin, jos haluaa samalla nähtävyyksien lomassa viettää rantaelämää. Täältä löytyy jokaiselle jotakin rantaelämän lisäksi;  on kulttuuria, luonnonpuistoja jossa vaeltaa, golffaajille on kenttiä ja surffaajille omat rannat sekä shoppaajille löytyvät omat ostospaikat.

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIN

Lisää Portugalista…

Sintra – satujen kaupunki

Sintra – satujen kaupunki

Sintran sadunomaisen kaupungin monet nähtävyydet saattavat yllättää sinut? Oletko sinä koskaan kuullut Portugalissa sijaitsevasta Sintrasta?

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This