Sintra – satujen kaupunki

Sintran viehättävä kaupunki ja sen värikäs Pena-palatsi ja Quinta Regaleiran -puutarhat olivat ehdottomasti Lissabonin matkamme kohokohtia. Sintran kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla ihan oikeutetusti. Junalakon takia päätimme valita ryhmäretken omatoimimatkan sijasta, ja se osoittautui hyväksi päätökseksi tässä tilanteessa. Katso myös postauksessa oleva VIDEO matkastamme, jotta pääset tunnelmaan.

Keltaiseksi ja punaiseksi maalattu Penan palatsi Sintrassa.

Bussikyytimme saapui aikaisin aamulla hotellille ja vei meidät lumoavaan Sintran kaupunkiin, joka sijaitsee n. 30 km päässä Lissabonista. Ennen kuin saavuimme määränpäähämme, teimme pysähdyksen Cabo da Rocassa – Euroopan läntisimmässä pisteessä. Täältä jykänteen reunalla sijaitsevalta paikalta oli mahtavat näkymät Atlantin valtamerelle. Katsellessamme kauas horisonttiin emme voineet olla ajattelematta mitä horisontin takaa löytyy.

CABO DA ROCA – EUROOPAN LÄNTISIN PISTE

keltaisia kukkia ja niemen nokka, jossa on maamerkki Euroopan lantisin kohta.

Tämä jylhä Cabo da Rocaalue on osa Sintra-Cascaisin luonnonpuistoa ja on myös suosittu päiväretkikohde, josta löytyy monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun, vaellukseen, lintujen tarkkailuun ja ihan vaan luonnon ihailuun. Alueella on myös historiallisia nähtävyyksiä kuten Cabo da Rocan majakka, joka on yksi Euroopan vanhimmista majakoista.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että Cabo da Roca on tuulinen paikka, joten kannattaa varautua sopivalla vaatetuksella. Itse pysähdyimme paikassa vain hetken. Sintrasta tai muista lähialueen kaupungeista Cabo da Rocaan pääsee bussilla.

QUINTA DA REGALEIRAN PALATSI

Päivämme alkoi Quinta da Regaleiran puutarhoilta kun pääsimme sadunomaiseen Sintraan. Tämä mystinen paikka on kuin salainen puutarha.  Quinta da Regaleira on yksi Sintran ikonisimmista ja mystisimmistä nähtävyyksistä.  Sintrassa on monia ylellisiä huviloita 1800-luvulta, mutta tämä koristeellinen palatsi on yksi hienoimmista, samoin alueella oleva kappeli ja sen puutarhakokonaisuus. Paikka on suoraan kuin sadusta, puutarha on vehreä ja täynnä salakäytäviä, luolia, vesiputouksia, patsaita. Kuvauksellista, täällä aika kuluu vain puutarhaa ihastellessa.

Koristeellinen palatsi , jonne nousee turisteja rappusia pitkin.

Quinta da Regaleiran palatsilla on ollut useita omistajia aina 1900-luvun alusta asti, mutta Sintran kaupunki sai paikan vasta 1997, jonka jälkeen se avattiin myös yleisölle.

Quinta da Regaleiran arkkitehtuurin ja sen puutarhan sanotaan olevan täynnä symboliikkaa ja mystiikkaa. Sen aiempien omistajien sanottiin käyttävän aluetta salaisiin seremonioihin. Puutarha on kerrassaan lumoava.

Kaivon kierreportaat, jossa monia ikkunoita.

Kuuluisin osa Quinta da Regaleiraa on puutarhassa oleva ”Initiation Well”-kaivo, jonka hivenen sammaleiset kierreportaat vievät sinut 27 metriä syvän kaivon pohjalle, jossa on kahdeksan sakaraisen temppeliritarien ristin kuva. Täältä pohjalta labyrinttimäiset käytävät johdattavat sinut upeaan puutarhaan, jossa on vesiputouksia ja pieniä lampia sekä näköalatasanteita eri puolille puutarhaa. Kuvauksellinen paikka tämäkin. Tätä kaivoa, jota kutsutaan myös ylösalaisin olevana tornina tai aloituskaivona, ei koskaan ole käytetty vesivarastona vaan sitä on käytetty mystisenä seremoniallisena paikkana; sieltä on löydetty paljon vapaamurareihin liittyvää synboliikkaa. Uskotaan esim. että vapaamuurareiden vihkimykset alkoivat ehdokkaiden tulosta silmät sidottuina kaivoon, jonne he lakeutuivat sydämen päällä olevan miekan kanssa alas portaikkoa pitkin ja alhaalla pohjalla kävelivät pimeään labyrinttiin, josta heidän piti löytää valoa ja tie kappeliin, missä heidät toivotettiin tervetulleeksi veljeskuntaan.

Tämä kaivo on yksi Sintran kohokohdista, joten tännekin jono saattaa olla pitkä, varaudu vesipullon kanssa. Itse jonotimme puolisen tuntia huhtikuisena arkipäivänä.

Huomioi mennessäsi quinta da regaleiralle

^

Quinta da Reguleiraan on historiallisesta keskustasta lyhyehkö n. 15min kävelymatka ja rautatieasemalta n. 1,8km. Huomioi että rautatieasemalta lähtevät bussit joutuvat kiertämään pisemmän reitin tälle kohteelle, joten käveleminen on tavallisesti rautatieasemalta nopeampaa.

^

Varaa aikaa vierailulle ainakin 2 tuntia ja huomioi että suurin osa ajasta ollaan puutarhassa ja ulkoilmassa. Varaa hellehattu ja vesipullo mukaan sekä sateisina päivinä kannattaa miettiä vaatetusta.

^

Vieraile heti aamusta tai myöhempään illalla. Paikka on auki 10-19. Vältä aikoja 10.30-12 ja 13-15. Katso ajantasalla olevat aukioloajat TÄSTÄ.

PENAN PALATSI

Värikäs Penan palatsi ja sen ympäröivä puutarha on yksi Sintran kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee korkealla Sintran vuoren huipulla kaupungin yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät alas laaksoon ja ympäröivään maisemaan. Ehdottomasti ihanin linna missä olen koskaan käynyt.

Ulkoasultaan punakeltainen Penan palatsi ja turisteja astelee rappuja pitkin palatsiin.

Tämän satumaisen palatsin rakennutti kuningas Ferdinand ll 1800-luvulla kesäasunnokseen aiemmin keskiajalla rakennetun luostarin jäännösten päälle. Palatsin arkkitehtuuri sekoittaa monia eri tyylisuuntia keskenään, joka tekee siitä kiehtovan. Sen julkisivu on maalattu kirkkailla väreillä kuten punaisella, keltaisella ja mosaiikkipintaista sinistäkin näkee siellä täällä.  Nämä värit antavat sille satumaisen ja mielikuvituksellisen ilmeen.

Koristeellinen Penan Palatsi Sintrassa korkealla kukkulalla.

Lisäksi Pena-palatsin ympärillä sijaitsee romanttinen melkein 200 hehtaarin vehreä puistoalue, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä kävelyretkiä luontopoluilla ja ihastella alueen maisemia.  Puistosta löytyy mm. putouksia, huvimajoja, luolia, muureja, kappeleita ja näköalapaikkoja ympäristöön.

Palatsin sisällä voit tutustua erilaisiin huoneisiin ja saleihin, joissa on säilytetty alkuperäistä sisustusta ja esineistöä. Kävellessäsi suurten huoneiden ja salien läpi, voit ihailla upeita maalauksia, koristeellisia kattokruunuja ja historiallisia esineitä.

Penan Palatsissa oleva ruokailuhuone.
Koristeellinen peti punaisine vuodevaatteineen.

Pena-palatsi on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Sintrassa. Sen ainutlaatuinen arkkitehtuuri, värikäs ulkonäkö ja upeat näkymät tekevät siitä ikimuistoisen kohteen, jonka tulet muistamaan pitkään.

Huomioi mennessäsi Penan Palatsiin

^

suunnittele päiväsi huolella

Varaa lippu edullisemmin netistä ja jottet joudu jonottamaan lipputiskille. Huomioi että lippuun on merkitty palatsiin saapumisaika, ei puiston portille saapumisaikaa. Portilta kannattaa varata vielä puoli tuntia siirtymistä palatsiin joko kävellen jyrkkää rinnettä ylös (n. 15min) tai etukäteen ostetulla bussikyydillä, jonne joutuu mahdollisesti myös jonottamaan. Palatsiin sisään pääsee vain oikeana aikana.

^

kukkulalle palatsiin pääsee mm. bussikyydillä, tuktukilla, kävellen, mutta ei omalla ajoneuvolla.

Palatsi on korkealla rinteellä, joten jyrkähkö 2km:n kiipeäminen jalkaisin vaatii urheilumieltä. Kannattaa muistaa, että palatsin alueella myös kävellään paljon. Sintran juna-asemalta lähtee bussi 434 kohti nähtävyyksiä ja bussit 434 ja 435 kohti historiallista keskustaa.

^

Kartat

Tässä kartat , klikkaa TÄSTÄ NÄHTÄVYYKSIEN KARTTOIHIN.

KATSO ALLA OLEVA VIDEO PÄIVÄSTÄMME SINTRASSA!

SINTRAN HISTORIALLINEN KESKUSTA

Kaupunki itsessään on idyllinen, kapeita mukulakivikatuja, pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Ravintolat sanotaan olevan varsin hintavia ja usein täynnä. Itse olimme ryhmämatkalla ja söimme lähellä olevan Cascaissin lomakylässä lounasta. Seuraavassa postauksessa Cascaissin lomakylästä lisää.

Kapea kuja Sintrassa, jossa on paljon turisteja.

Tässä pienessä satumaisessa Sintran kaupungissa on niin paljon nähtävää että suosittelen olemaan kaupungissa yön tai kaksi tai enemmänkin. Itse olimme oppaan mukana, joka vei meidät paikasta toiseen, mutta tälläkin opastetulla matkalla meillä oli kiire koko ajan ja näimme vain kaksi nähtävyyttä kaupungista. Omatoimimatkalla uskon, että emme olisi kerenneet nähdä kuin Penan Palatsin. Tämä on paikka, jonne haluaisin ehdottomasti uudestaan ja varata useamman päivän.

Vinkkejä Sintran vierailuun

^

Sintrassa on nähtävää useaksi päiväksi, joten lyhyempi vierailu kannattaa suunnitella etukäteen huolella. Myös siirtymät nähtävyydestä toiseen vaatii paljon aikaa, varsinkin jos olet omatoimimatkalla. Turisteja on paljon joka puolella varsinkin huhtikuussa-lokakuussa, joten varaudu jonottamiseen.

^

Vältä viikonloppuja, mutta myös maanantai on ruuhkainen, koska Lissabonissa on maanantaisin monet muut nähtävyydet kiinni. Turistit ryntäävät silloin myös suurella joukolla tähän suosittuun Sintraan.

^

Lissabonista pääsee Sintraan Rossio-asemalta tiheästi liikennöidyllä paikallisjunalla 40:ssä minuutissa. Itse Sintran kaupungissa pärjää kävellen, mutta korkeuserot voivat yllättää. Junalla saapuessasi asemalta pääset edullisesti bussikyydeillä tärkeimmille nähtävyyksille, mutta tuktuk ja taksitkin ovat mahdollisia.

KIINNOSTAISIKO MYÖS POSTAUS:

LISSABON- MATKAVINKKEJÄ JA NÄHTÄVYYKSIÄ

muita nähtävyyksiä mm.

^

Maurien linna - Castelo de Mauros

Maurien linna on 1100-luvulla perustettu linnoitus, jonka aikana Maurit miehittivät Iberian miemimaan. Sen kuuluisat rauniot kiemurtelevat Sintran kukkuloiden poikki.

^

Sintra National palace

Sintra National Palace on Portugalin vanhin palatsi Sintran keskustassa

^

Monserrate palatsi ja puisto

Hieman kauempana oleva Monserrate palatsi ja puisto tunnetaan monien kansainvälisten kirjailijoiden pakopaikkana ja käymisen arvoisena puistoalueena .

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIN

Lisää Portugalista…

Pin It on Pinterest

Share This