Ihastuttava Brugge

Ihastuttava Brugge

Jos pidät historiallisista näkymistä, romanttisista maisemista, veneajeluista niin sinun ehdottomasti kannattaa suunnata Bruggeen vieraillessasi Belgiassa. Brugge on Gentin kaupungin ohella itsellä Belgian ykköskohteita, joihin tekee mieli palata uudestaan ja uudestaan. Bruggeä kutsutaan täällä pohjolan Venetsiaksi ja veneajelu Bruggen kanaaleissa pienten romanttisten siltojen ali on yksi matkan kohokohdista. Bruggen keskustaa pidetään yhtenä parhaiten säilyneistä keskiaikaisista eurooppalaisista asutuksista. Koko Bruggen vanha keskusta on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2000 alkaen.

Bruggen historiallisia taloja kadun varrella.

MILLOIN ON PARAS HETKI MENNÄ BRUGGEEN ?

Bruggessä on nähtävää ja jopa miellyttävä viereilla jokaisena vuodenaikana. Belgiassa on talvet yleensä hyvin leutoja, joten aurinkoisena talvipäivänä myös veneajelu on mahdollista. (Virallisesti ajavat marraskuun puoliväliin, mutta myöhemminkin talvella saatat päästä kyytiin). Belgiassa kun ollaan, niin aina on se sateenkin mahdollisuus, varsinkin talviaikana, sateenvarjo vaan mukaan. Itse olen käynyt 6 kertaa ja aina löytyy uutta tutkittavaa tai ihan vaan voi viettää aikaa romanttisessa kaupungissa kuljeskellen. Kesä on suosittu, mutta kaupunki on silloin muidenkin turistien suosiossa aina tungokseen asti. Bruggessä on myös kuuluisa, suosittu joulutori, joka tuo oman leimansa kaupungin ilmeeseen joulun aikaan.

Voit pitää myös tästä postauksesta: BRYGGEN JOULUMARKKINAT

Brugge on sen verran kompakti kaupunki, että kaikki nähtävyydet on mahdollista nähdä kävellen. Tällöin voit eksyä mitä ihanimmille kujille ja pikkuisiin kauppoihin. Romanttisuutta tuo hevosten kavioiden kopse ja voit itsekkin hypätä hevoskärryjen kyytiin, jotka kierrättää sinut kaupungin tärkeimmille paikoille.

Bruggen kapealla ostoskadulla kulkee turisteja. Ostoskadulla vanhoja historiallisia rakennuksia.
Kaksi hevosvaunua kuljettaa turisteja Bruggen kadulla.

KIINNOSTAVIA KOHTEITA:

1. Grote Markt

Bruggen vanhojen historiallisten talojen edustalla katettuja ravintoloita Grite Marktilla.

Grote Markt-aukio sijaitsee aivan historiallisen keskustan sydämessä. Historiallisten rakennusten ympäröivälle aukiolle on keskittynyt ravintoloita ja baareja ja mukulakivikatuja kiertäviä hevoskärryjä. Sen laidalta löytyy yksi Bruggen kuuluisimmista nähtävyyksistä, 1100-luvun kellotapuli. Kellotapuliin pääsee nauttimaan näkymistä Bruggen yli kiipeämällä 366 askelta ylös torniin ja mahdollisesti kuulla 47 kellon soivan. Toinen näköalapaikka on suositussa Historium Bruggen rakennuksessa, jossa myös voi kiivetä kapeaa tornia ylös ihailemaan Bruggen näkymistä. Aukiolla sijaitsee myös kaunis oikeustalo ja Historium Bruggen rakennus.

Bruggen kellotapulin torni ja sininen taivas takana.
Kapea Historium Bruggen torni.

Toinen suosittu aukio lähellä Grote Marktia on Burg-aukio. Sieltä tärkeitä takennuksia löytyy esim. Brugse Vrije-museo ja Pyhän Veren Basilika.

2.  Rozenhoedkaai

Rozenhoedkaai on yksi Bruggen valokuvatuimmista alueista, jossa joet Dijver- ja Groenerei- kanavat kohtaavat. Tänne ihmiset tulevat viettämään aikaa baareihin, ravintoloihin ja vain kanavan reunalla oleville kaiteille nojailemaan ja ihastetemaan paikkaa, osa hyppää veneajelulle. Ihastuttava paikka varsinkin iltaisin kun turistit ovat vähentyneet omiin toimiinsa.

Useita turistiveneita suositussa kohdassa Rozenhoedkaailla Bruggen kanavassa.

3. Bonifacius-silta

Bruggen romanttisimmista paikoista on Bonifacius-silta. Tosin jos romanttisuutta etsii, niin sinne kannattaa suunnata iltaisin. Päiväsaaikaan sillalla on niin paljon väkeä, että romanttisuus jää kyllä taka-alalle. (Yöllä alue saattaa olla suljettu)

Vanhan Bruggen Bonifacius sillan yli kulkjee turisteja ja alta turisteille tarkoitettuja venekuljetuksia.

MUUTA TEKEMISTÄ BRUGGESSA :

^

HISTORIUM BRUGGE

Historium Bruggessä pääset tutustumaan Bruggen historiaan itse museossa ja myös  virtuaalikierroksella. Sieltä pääsee kiipeämään Historium Bruggen torniin ja toisen kerroksen terassille. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee Duveloriumin baari, jonka terassilta on näkymät kohti Grote Markt -toria.

^

Basilica of the Holy Blood

Tämä romaaninen Basilica of the Holy Blood tunnetaan parhaiten Pyhän Veren pyhäinjäännöksestä. Joka toukokuu Basilica järjestää Pyhän Veren kulkueen, jossa pyhäinjäännöstä kuljetetaan Bruggen kaduilla uskonnollisessa paraatissa. Paraatiin  osallistuu yli 30 000-40 000 katsojaa.

^

Town Hall

Kaupungintalossa voit tutustua Bruggen historiaan lisäksi myös merenkulun historiaan.

^

Church of our lady

Bonifacius-sillan kupeessa oleva kirkko Church of our Lady on täynnä taideaarteita esim. Michaelangelon ”Madonna ja lapsi”- veistos
^

Suklaapajat ja kaljamaistelut vohveleiden rinnalla

^

Ihanteellinen paikka vain hengailla ja shoppailla

VARAA MAJOITTUMINEN JA HAAVEILEMASI RUOKAPAIKKA AJOISSA! 

Romanttinen hotelli  Doc De Bourgogne

Romanttisen Duc De Bourgogne- hotellin saimme kokea kerran heti korona-ajan jälkeen ennen turistiryntäystä. Tavallisesti tähän hotelliin täytyy tehdä varaus  vuosi etukäteen, mutta meillä kävi tuuri: saimme huoneen vain viikon varoitusajalla ja kanavalle päin. Hyviä romanttisia hotelleja, kodikkaita perhemajoituksia ja viehättäviä bed & breakfasteja on Bruggessa paljon, mutta tätä hotellia itse voin suositella, jäi hyviä kokemuksia ja sijainti oli loistava.

Hotelleilla ei tavallisesti ole omia parkkipaikkoja asiakkaille vaan on käytettävä yleisiä parkkihalleja. Iso monikerroksinen parkkihalli löytyy läheltä keskustaa ja muitakin, mutta turistiaikana kannattaa joka tapauksessa olla liikkeellä ajoissa löytääksesi autollesi paikan.

Romanttinen hotellin ravintola, Duc De Bourgogne.
Hotelli Duc De Bourgognen ikkunasta voi ihailla kanavan toisella puolella olevia historiallisia taloja. Ikkunalla punaisia kukkia.

Kahvila Aux Merveilleux de Fred

Ranskalainen kahvila Aux Merveilleux de Fred on toinen suositus. Paikkaan on usein jono, mutta jonotus palkitaan, jos haluaa kahvin kanssa ihania leipomuksia.

Kristallikruunun alapuolella nainen pakkaa leivoksia laatikkoon leipomokahvilassa Bruggessa.

Romanttinen Iltakävely läpi kupungin illallisen jälkeen on valloittava.

Videolla on tunnelmaa Bruggen historiallisesta kaupungista:

Lisää Belgiasta…

Pin It on Pinterest

Share This