Alkutunnelmia paratiisissa

Ensivaikutelmia

Ensimmäinen ilta keskellä Jakartan sykettä omalla rauhallisella piha-alueella. Kuu loistaa ja pienen pienet tähdet. Lämpö on +32 C, kosteaa, vihdoinkin täällä. Itse muutin nyt virallisesti Jakartaan puolta vuotta myöhemmin kuin mieheni, joten arki sujuu jo jouhevasti. Olin itsekin käynyt täällä jo kolme kertaa lomailemassa.

 

Illalla Jakartan taivaalla loistaa kuu.

Olo tuntuu myös etuoikeutetulta, ristiriitaiselta. Tämän kolmen talon suljettujen muurien ulkopuolella saattaa istua ja istuukin paikallisia ihmisiä katsomassa samaa kuuta mutta ympärillä vähän erilainen maailma. Jakartassa kontrastit ovat suuret, mutta hymy tuntuu olevan melkein  kaikkien kasvoilla. Tosin mitä sen hymyn taakse oikeastaan kätkeytyy…jää kyllä mietityttämään.

 

Pihapiirimme on rauhallinen, ainoastaan malesialaisten naapureiden lapset pitävät leikkiessään meteliä ulkona ollessaan ja muurin  toisella puolella kaukaisesti kuuluu autojen humina. Pihassa liikuskelee usein hännätön kissa ja jostakin syystä aidan sisäpuolelle päässyt kilpikonna. Olisiko joku hylännyt lemmikkinsä?

kilpikonna omalla kotipihalla pudonneen vaaleanpunaisen kukan vieressa.

Taustalla kuuluu laimeasti lähimoskeijan islamilaiseen uskontoon kuuluva kutsu iltarukoukseen, täällä islamilaisia on väestöstä n. 88%. Ääni ei häiritse, koska moskeija ei ole ihan vieressä. Moskeijoita sijaitsee aika tiheästi melkein joka toisessa tai kolmannessa korttelissa ja rukouskutsut mineraateista kaikuu 5 kertaa päivässä aamu neljästä alkaen:

  • aamunkoiton rukous
  • keskipäivän rukous
  • myöhäisiltapäivän rukous
  • auringonlaskun rukous
  • iltarukous
iso valkoinen moskeija Jakartassa, jonka edustalla on palmupuita.

Pihapiirissämme on uima-allas ja se sattuu olemaan meidän ikkunan alla, kuinka iloinen sattuma meille, koska saamme pitää allasta melkein omanamme. Täällä ei naapurin naiset eivätkä oikeasti miehetkään ui vaan joskus lapset. Toin mukanani vesijuoksuvyön ja pystyn kuvittelemaan jo etukäteen naapureiden ja puutarhurin ilmeet kun ihmettelevät mitä teen sillä. Tosin aiemmin jo pelkästään altaalle saapuminen tyhjensi pihapiirin miehistä. Syynä tietty vähäpukeisuus ja hienovaraisuus. Islamilaiset naiset täällä käyttävät pitkää kokovartalouimapukua jos sattuvat menemään uimaan ja miehillä olen törmännyt vain t-paitaan ja shortseihin.

omassa kotipihassa on uima-allas puiden puiden takana.

Asunnossamme on joka huoneessa ilmastointilaite, jotka puhaltaa kylmää ilmaa ja ne on asennettu suoraan kulkureitilleni missä liikun. Olen vilukisssa ja yritän niitä välttää. Joskus otan ne pois käytöstä, mutta 10 min kuluttua kuumuus alkaa jo tuntumaan. Aina välillä sitten käyn ulkona lämmittelemässä ja ihastelemassa pihamme erilaisia ja erivärisiä kukkia ja viherkasveja, joita on aina kiva katsella.

Tässä meidän ystävälliset ovimiehet tai talonmiehet aina valmiina auttamassa hymyssä suin.

kaksi iloista ovipoikaa hymyilee kameralle.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This