Rauhalliset sunnuntait

Sunnuntaipäivä lähiympäristössämme on rauhallinen. Lähikadut tyhjenee ruokakojuista ja pienet mopopajat ja parturit ovat sulkeneet ovensa ihmisten palatessa kotiseuduilleen viikonlopun viettoon. Naapureiden pihalla miehet polttavat varjossa tupakkaa ja kissa makailee tien sivussa. 

Sunnuntaiaamuisin Jakartan pääkadut Jalan Sudirman ja Jalan Thamrin on kiinni autoilijoilta ja kadut täyttyneet kävelijöistä, lenkkeilijöistä, pyöräilijöistä ja muuten vaan saasteetonta aamua viettävistä paikallisista. Perinnettä on pidetty 2012 lähtien.

 

Kuukausittainen autoton päivä

Teiden varsille on kerääntynyt satoja ruokakojuja ja katumyyjiä, jotka kaupustelevat vaatteista kultakaloihin.

Siirtomaa-ajan arkkitehtuuria

Vapaa-aikaa vietimme myös kiertämällä erilaisia kaupunginosia. Golf-alueita Jakartassa on lukematon määrä ja erään golf-alueen läheisyydestä löysimme mielenkiintoisen, erilaisen kohteen. Ihanaa arkkitehtuuria, jossa silmä lepää. Alue sijoittuu Pohjois-Jakartassa Jalan Marina Raya -sivukaduille. Täältä löysimme trendikkään kahvilan ja useita siistejä lounapaikkoja.

Tosin edellisten kuvien kaltaisia rakennuksia löytyy alueelta paljon mutta mahtavat julkisivut tavallisestu oli peitetty tai peittyneet erilaisilla mainoksilla ja kauppojen kylteillä. Tämä vaikutti surulliselta.

Taman Suropati -puisto

Isoja puistoja Jakartassa ei ole paljoa missä viettää vapaa-aikaa. Yksi mainostettu puisto on esimerkiksi Taman Suropati -puisto Mentengin alueella. Pienehkö, mutta siististi hoidettu puisto, jonne voi pistäytyä puiden suojaan pakoon kuumuudelta.

Sää Jakartassa on trooppinen, keskimäärin +30-32 koko ajan. Ilmankosteus on korkea, usein pienenkin lenkin jälkeen olo on kuin saunassa. Onneksemme pihassamme on uima-allas, jonne pääsee välillä pulahtamaan ja viilentymään. Korona-aikaan allas oli lottovoitto meille, jokapäiväinen piristys, mutta ei enää pimeän tultua. Iltaisin lepakot valtaavat ilmatilan, syöksyen etsimään ravintoa altaankin pinnalta. Ja yritämme vältellä inisemättömiä hyttysiä dengue-kuumeen pelossa. Hyttysiä ilmaantuu enemmän varsinkin sadekaudella pimeän tultua. Silloin pysymme mielellämme sisätiloissa.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This