Lumoava Colmar – Alsacen viinireitillä

Luulin Strasbourgin La Petit France -aluetta matkamme kohokohdaksi, mutta tämä pieni Colmarin kaupunki ylitti odotukseni ja osoittautui yhdeksi suloisimmista paikoista, missä koskaan olen käynyt. Tämän pikkukaupungin värikkäät ristikkorakenteiset talot koristeineen ja kukkaistutuksineen tekivät todella sadunomaisen tunnelman. Colmarin kaupunkia on vaikea kuvailla sanoin – se täytyy todella kokea itse.

Colmar on viinireittimme toinen pysähdyspaikka. Tästä pääset edelliseen postaukseen, jossa kerroimme vierailustamme Strasbourgissa:

Ajoimme nyt Strasbourgista suoraan moottoritietä noin 70 kilometrin matkan Colmariin ja suunnitelmissamme oli jatkaa, tutustuttuamme Colmariin, matkaa pienten viinikylien läpi kohti pohjoista.

Colmar on hyvin säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki, jossa on sekoitus ranskalaista ja saksalaista arkkitehtuuria. Alue on ollut historiassa myös Saksan vallan alla ja siitä on jäänyt perintöä niin ruokaan, kulttuuriin kuin arkkitehtuuriinkin.

Koristeellisia ristikkorakenteisia taloja Colmarin kujilla.

Colmarissa ei ole varsinaisia pakollisia isoja nähtävyyksiä, mutta kaupunki on täynnä viehättäviä paikkoja. Itse kaupunki taloineen on se nähtävyys.  Aika kuluu helposti ihaillessa näitä satumaisen kauniita taloja. Kaikkialle melkein minne katseen käännät, näet karamelliväreillä maalattuja taloja, joiden puisilla ikkunalaudoilla on huolella hoidettuja kukkaistutuksia, ja taloja, jonka seinät on koristeltu erilaisilla satumaisilla koristeilla, kuten sydämillä ja lampuilla tai vaikkapa polkupyörillä ja tuoleilla. Kaikki kuitenkin on siistiä ja hyvin hoidettua.

Talon julkisivussa paljon koristeita.

La Petit Venice

La Petit Venice -alue eli Ranskan ”pikku Venetsia” on Colmarin yksi tärkeimmistä turistialueista ja viehättävimmistä paikoista Colmarissa.  Alueen sanotaan muistuttavan Italian Venetsiaa, koska kapea Lauch-joki virtaa talojen välissä. Itse en Colmaria ihan Venetsiaan rinnastaisi, mutta paikkahan on ihana. Jokea reunustavat värikkäät talot ja osittain hyvin rehevä kasvillisuus sekä kukkaistutukset. Jokiajelu tasapohjaisilla veneillä oli myös hyvin rauhoittavaa, koska pääsi hetkeksi pois ruuhkaisen pikkukaupungin kujilta. Suosittelen! Näitä perinteisiä veneitä käytettiin aikoinaan tavaroiden kuljetukseen maatiloilta tälle alueelle, koska jokivarsi La Petit Venetsiassa oli oiva kauppapaikka.

La Petit Venicen jokivarren taloja ja kaksi paikallista tasapohjaista turisteja kuljettavaa alusta.

Colmarissa on söpöjä putiikkeja, joista löytyy paikallisia tuotteita, suklaata, taidetta ja antiikkia. Viinireitin varrella kun ollaan, niin alueella tuotettuja valkoviinejä toki täytyy maistella ja se onnistuu melkein joka kulmalla, vieraillessasi kaupungin lukuisissa viinikaupoissa ja ravintoloissa.

YLLÄ JA ALLA OLEVISSA VIDEOISSA ON MEIDÄN COLMAR-MATKAN TUNNELMIA

Kapealla joella olevalla sillalla on paljon turisteja Colmarin La Petit Venetsiassa.
Muuta mielenkiintoista mm.

^

Marché Couvert colmar

Tämä punaoranssitiilinen, 1895 rakennettu, katettu markkinatori sijaitsee La Petit Venisen kulmalla. Täällä paikalliset kauppiaat myivät mm. hedelmiä, vihanneksia, lihaa , kalaa ja leipomotuotteita. Tämä on myös  suosittu lounaspaikka.

^

Historiallisia vanhoja rakennuksia ja paikkoja

1) Maison Pfister- talo on yksi vanhan Colmarin vanhimmista taloista, joka on rakennettu v. 1537 ja itse talo on turistinähtävyys. 2) Schwendi Fountain: Tämän 1898 rakennetun suihkulähteen päällä on kuuluisa 1500-luvulta oleva pronssinen patsas.

^

st martins church ja dominican church

Kirkoista kiinnostuneille :  St Martins Church, joka edustaa Alsacen goottilaista arkkitehtuuria. Ja toinen ylväs kirkko Dominican Church.

^

Museoita mm. Alsace wine museum

Ja täytyyhän viinireitillä olla viini-museo. Ja muita museoita löydät tästä linkistä.

^

Päiväretki lähialueiden linnoihin

Lähialueen linnoja: esim. Hohlandsbourg Castle, Haut-Koenigsbourg Caste, Castle of Kaysersberg. Tästä linkki eri linnoihin.

 

^

Muita päiväretkiä

Colmar on Alsacen viinialueen keskiössä ja tätä ympäröi monet viinitarhat. Kaupungissa sijaitsevien viinikauppojen lisäksi täältä on helppo vierailla useilla lähellä olevilla viinitarhoilla.  Itse 170 kilometrin mittainen viinireitti kulkee Colmarin kautta. Jos ei ole omalla autolla liikkeellä, on mahdollista osallistua erilaisille järjestetyille päiväretkille.  Ensimmäiset viinireitin kylät ovat vain 5 kilometrin päässä Colmarista, joten kyliin on mahdollista tuitustua myös pyöräillen tai paikallisilla busseilla.

Viiniviljelyspeltoja.

Lähin lentoasema on Strasbourgissa, josta on helppo matkustaa Colmariin joko junalla tai bussilla, sillä välimatkaa on vain noin 65 kilometriä. Strasbourgista tehdään myös useita päiväretkiä Colmariin ja muihinkin viehättäviin viinialueen kyliin. Itse olemme liikkuneet asuessamme Belgiassa junien ohella myös FlixBus-busseilla, ja näiden tarjontaan olimme siellä ainakin tyytyväisiä.

Nyt kun olimme tutustuneet näihin pakollisiin Strasbourgin ja Colmarin ihaniin isompiin Alsacen kaupunkeihin, suuntasimme autolla itse viinireittiä pitkin Colmarista ensin etelään Eguisheimiin ja sieltä pohjoiseen Obernaihin asti, noin 50 kilometriä, kierrellen näitä pikkuisia viinikyliä läpi. Eguisheim oli yksi paikallisten suosittelema kohde. Viinireitti kokonaisuudessaan on 170km pitkä.  Kyliä tuolla matkalla oli lukuisia, joiden läpi tuo viinireitti meni, mutta tutustuimme paremmin viiteen kylään: Eguisheimiin, Kaysersbergiin, Riquewihriin, Ribeauvilléen ja Obernaihin. Yövyimme Riquewihrissä ja Obernaissa, ja näistä kokemuksista kerron lisää seuraavassa postauksessa.

MEIDÄN VIINIREITTI

”LA ROUTE DES VINS”

Strasbourg – COLMAR – Eguisheim – Kaysersberg – Riquewihr – Ribeauvillé – Obernai

Automatkan lähtö- ja päätepiste oli Bryssel

Eija ja Jyrki

Eija ja Jyrki

Tervetuloa matkablogiimme! Tarjoamme inspiraatiota ja vinkkejä matkakohteista, osittain videojemme avulla. Indonesian ja Belgian jälkeen tulemme suuntaamaan matkamme myös kotimaahamme 5 vuoden ulkomaillaolon jälkeen. Toivomme, että viihdyt sivuillamme ja löydät uusia seikkailuja matkasuunnitelmiisi!

TÄSTÄ PÄÄSET MATKAVIDEOIHIMME

Lisää Ranskasta…

Pin It on Pinterest