Kota Tua

Yksi Jakartan suosikkipaikoistani on siirtomaakauden aikainen Fatajillah-aukio Jakartan vanhassa kaupungissa Kota Tuassa ja varsinkin siellä oleva kahvila Cafe Batavia. Paikka sijaitsee suurkaupungin hälinässä, mutta tunnelma ja värikäs iloinen elämä tekee minuun aina vaikutuksen. Torilla ihmiset voivat vuokrata värikkäitä pyöriä ja hattuja ja pyöräillä aukiota ympäri.

turisteja menossa Jakartan Fatahillah-torille Jakartan vanhassa kaupungissa.

Kota Tua eli Batavia on Jakartan vanhakaupunki

turisteja torilla ja taustalla Cafe Batavia.
Jakartan taivaalla loistaa kuu
kaksi vaaleanpunaista pyoraa Jakartan Kota Tualla
viisi iloista naista poseeraa Kota Tuassa kameralle

Tämä matkailukohde on erittäin suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa. Tänne tullaan viettämään perheen kanssa retkipäivää ja siellä voit tavata ujoja iloisesti hymyileviä koululaisia, jotka innoissaa haluavat haastatella sinua jotakin koulutehtävää varten. Koululaiset kameroineen saattavat piirittää, mutta itsestäni se oli vain ihanaa ja mielenkiintoista tutustua paikallisiin tapoihin ja itse koululaisiin. Tyypilliset kysymykset: Onko sinulla poikaystävää? Mitä pidät Jakartasta? jne. Samoin voit joutua herkästi myös paikallisten kuvattavaksi. 

kiinnostuneita iloisia koululaisia puhuu meille.
veera ja viisi naista kuvattavana.

Kahvila Cafe Batavia sijaitsee yhdessä Jakartan vanhimmista 1800-luvulla rakennetussa rakennuksessa kuten torin laidalla olevat muutkin rakennukset ja on siirtomaatyylinen. Kahvila on sisustettu klassillisilla siirtomaatyylisillä huonekaluilla ja vanhoilla valokuvilla, jotka kuvaavat Jakartaa menneisyydessä ja siirtomaatyylistä loistoa. Rakastan tätä tunnelmaa.

Cafe Batavia on loistava paikka pistäytyä joko vain kahville tai myös ruokailemiseen.

Cafe Batavia
kaupunkikuva lahella kotia

Aukion ympärillä sijaitsee muitakin siirtomaatyylisiä rakennuksia, joissa toimii museoita esim. Wayang Museum, joka on omistettu Javan-Wayan nukketeatterille, Museum of Fine Arts and Ceramics sekä Jakarta History Museum.

Museum Wayang sisaankaynti

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This