Ancol

Ensimmäinen kiinnostuksen kohde oli Jakartan uimaranta ja paikallinen viikonloppuelämä. Alue olikin laaja, jossa on muutakin kuin vain ranta, joten tutustuminen alueeseen vaati useamman käyntikerran ja perehtymistä alueeseen. Rannalla oleva matkailualue Ancol Jakarta Bay Citiä olennainen osa on Ancol Dreamlandet, jossa on mm vesipuisto, huvipuisto, akvaario, delfinaario sekä eläinpuisto. Alueella on myös mm. useampi  uimaranta, venesatama Marina Ancol, Ecopark, mökkialue sekä hotelleja ja ravintoloita. Jos haluaa muutakin kuin tutustua paikallisen  elämään ja kävellä pitkää ranttaa pitkin, kannattaa miettiä minne haluaisi mennä tutustumaan ja lähteä liikkeelle hyvin varhain aamulla. 

Paikalliset Jakartalaiset perheet rannalla Ancolissa. Lapset kahlaavat ja aikuiset seuraavat rannalta.

Ihmiset kokoontuivat varsinkin viikonloppuisin perheineen rannalle ja olivat tuoneet mukanaan eväät ja levittäytyivät pitkin rantoja ja ranta-aluetta etsien samalla varjoisia paikkoja piknikille. Useilla oli myös musiikkia ja jonkinlaiset karaokelaitteet mukana. Sameassa Ancolin rantavedessä ui ainoastaan pienet lapset, länsimaisia turisteja ei näkynyt eikä auringonottajia pienissä pikineissä. Se ei olisi tänne sopinutkaan.

 Pantai Ancol

Rannan länsipäässä voi ihastella paikallisia monivärisiä veneitä, jotka kierrättävät paikallisia lomalaisia pitkin rantaa. Lähellä on myös pienempi ranta, ja rannan viertä liikkuu kaapelirata. 

Jakartan Ancolin rannalla kaksi aurinkotuolia ravintolan terassilla.
turistiveneet vierivierin Jakartan kivikkoisessa rannassa Ancolissa.
varikkaat turistiveneet Jakartan rannalla
Jakartan rannalla oleva uun muotoinen silta, jossa on kahvila.

 Tällä alueella sijaitsee myös siis Ancol Dreamland, joka on olennainen osa ranta-aluetta. Käydessämme alueella, oltaisiin oltu kiinnostuneita menemään Sea Wordiin, mutta pitkät jonot kuumuudessa tuntui meille ylitsepääsemättömiltä. Varaudu siis ruuhkiin varsinkin viikonloppuna. Varsinkin huvipuistoalueella tuntui että itsekin olimme jonkin sortin nähtävyys, muukalaisia ulkoavaruudesta. Kiinnostuneita katseita ja ujoja hymyja, uskaliaimmat halusivat kuvaan meidän kanssa. Ja aina ei yhteiskuvaan haluavat ole lapsia, eräässä perheessä lapset ei uskaltaneet tulla, mutta isä halusi ikuistaa tilanteen meidän kanssa.

Rannalla löytyy myös kahviloita ja ravintoloita.

Jakartan rannalla oleva ravintola  ja laiturilla paikallinen turistivene.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This