Miniloma Balilla

Juhannus Balilla ja minullehan tämä yllätys minilomasta sopi mainiosti. Tulin viettämään kesälomani mieheni luokse Jakartaan. Rankan talven jälkeen pystyi jo hymyilemään. 

Tervetuloa

Loma!

 

 

Lentoaika Jakartasta Balille oli vain alta 2 tuntia. Matkalla lensimme  isojen tulivuorten yli, näkymä oli hieno, mutta se sai myös mietteliääksi, koska täällä on paljon aktiivisia tulivuoria samoin kuin maanjäristyksiä, mannerlaattojen reunassa kun ollaan. 

Indonesiassa sanotaan olevan 400 tulivuorta ja niistä 127 olisi aktiivisia eli kolmannes koko maailman aktiivisista tulivuorista.

Balin loma oli nyt akkujen latausta, viime vuosien stressin purkamista ja tulevan miettimistä. Itse muutan syksyllä myös Jakartaan ja pidän välivuoden/vuosia töistä. Hotelli oli varattu rauhalliselta Nusa Duan alueelta. 

Majoituimme Nusa Duassa Hotelli Nikko Balille

 

Hotellissa oli illalla perinteisiä musiikkiesityksiä ja hotellista olisi myös voinut varata romanttisen illallisen, joita järjestettiin rannalla illan hämärtyessä.

Pyhät pienet Canang Sari -korit ovat näkyvä ja tärkeä osa balilaisten jokapäiväistä elämää, koreja löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista, useimmiten koreihin törmättiin keskellä kävelykatua. Balin valtauskonto on hindulaisuus ja korit ovat lahjoja sen pääjumalalle. Näitä koreja naiset askartelevat joka päivä ja antavat jumalalle kiitollisuuden osoituksena ja siunauksen toivossa.

Kuta Beach

Turistien valtaama Kuta Beach on Balin kuuluisin ranta. Se on surffaajien ja nuorten bilettäjien aluetta, mutta täytyihän se nähdä. Bali on täynnä ihania erilaisia alueita lomailuun,  mutta Kuta Beach ei ole sitä aidointa Balia. 

Kaupungilla törmäsi joka kulmalla Karma- hotellin kauppaajiin, jotka jakoivat arvontalappuja. Kokeiltiin huvikseen ja meitä onni suosi, tässä arvonnassa taisi olla 100% mahdollisuus voittaa. Voitimme hotelliloman jonnekkin Karma -hotellin Aasian kohteisiin, mutta se edellytti paikallisella Karman -hotellialueella käyntiä. Meillä ei ollut muuta ajatusta päivälle kuin oleilu, niin mielenkiinnosta ajateltiin pistäytyä. Karman hotellialueella oli kuten arvattiin tiukka lomaosake-esittely, mutta väkeä oli niin paljon että saatiin vain luvattu lahjakortti jonnekkin päin Aasian Karma -hotellille . Tämä lahjakortti kyllä jäi koronan takia käyttämättä.

Seuraavalla kerralla toiveenamme on suunnata Balin ihanan Ubudin alueelle ja Balin lähellä oleville pienille Gili -saarille.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This