Nähtävää ja koettavaa

Jakartan suosituin käyntikohde on vanha kaupunki Kota Tua ja siellä oleva Fatajillah-aukio on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde, varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin. Tunnelma on siellä silloin se juttu kun paikalliset ja turistit valtaavat alueen. 

Muita kokemiamme paikkoja Jakartassa:

– Taman Mini Indonesia (Mini-Indonesia)

– ”Monas”, kansallinen muistomerkki

– Istiglal -moskeija sekä Jakarta katedraali

– Chinatown

– kalatori Muara Angke

– Surabaya-kadun antiikkitori

 

Taman Mini Indonesia – Indonesia pienoiskoossa

Puisto oli positiivinen yllätys vaikka se näin korona-aikaan ei toiminut täysin ja osa alueesta oli suljettu. Siellä on Indonesian eri kulttuurit edustettuina omilla alueillaan ja puistoissa on tavallisesti esityksiä yms. tapahtumia.

”Monas”, kansallinen muistomerkki

Jakartan itsenäisyystaistelun muistomerkki on merkityksellinen paikallisille matkailijoille. Korkea 132m torni, jonka huippua koristaa kultainen liekki, on paikallisten keskuudessa suosittu, joten paikalle kannattaa suunnata varhain aamulla jos haluaa päästä tornin huipulle käymään. Tornissa on näköalatasanne, jonne tavallisesti on pitkät hissijonot. Alemmalla tasolla on myös kansallisen historian museo. 

Istiqlal -moskeija

Jakartasta löytyy Kaakkois-Aasian suurin moskeija. Tämä onkin luonnollista, koska Indonesiassa on maailman suurin muslimiyhteisö. Istiqlal on arabiaa ja tarkoittaa ”itsenäisyyttä” ja Jakartassa oleva moskeija rakennettiin juhlistamaan indonesian itsenäisyyttä. Sisälle mahtuu 16 000 rukoilijaa. Vierailevat ei-muslimit eivät pääse isoon päärukoussaliin, mutta muihin kerroksiin ja osiin kyllä oppaan kanssa. Se on mielenkiintoinen vierailukohde.

mahtava valkoinen Istiqlal -moskeija ja taustalla kesäinen pilvinen taivas.

Vieressä sijaitsee katolinen Jakarta katetraali sovussa rintarinnan.

Kalatori Pasar Ikan Muara Angke

Muara Angke on iso kalastajien yhteisö, jossa kalastajat pyynnin lisäksi mm. kuivaavat kalaa. He myös asuvat tällä alueella. Tämä originelli alue on auki ympäri vuorokauden, koska merestä saadaan saalista koko ajan. Tänne kannattaa suunnata kuitenkin aikaisin aamulla joko ostoksille tai vain katsomaan ainutlaatuista, perinteistä elämää kalamarkkinoilla.

Kalatorilla punapaitainen mies esittelee kalaa ja nostaa peukkua meille.

Täällä näet mitä erilaisia tuoreita mereneläviä mm. kalmareita, rapuja, jättikatkarapuja, äyriäisiä ja erilaisia kaloja, kaikkia ei edes tunnistanutkaan. Alueella on mm. kalan kuivauspaikkoja.

Jos tänne suuntaa sadekaudella, kannattaa varustautua oikeanlaisilla kengillä, koska vesi tulvii usein ja maa on aika mutavelliä.

Chinatown

Kävelymatkan päässä vanhan kaupungin Fatajillah-aukiolta sijaitsee Jakartan Chinatown. Täälläkin on originelli tunnelma. Siellä on vielä paljon vanhan Chinatownin tunnelmaa ja buddhalaisia temppeleitä.

 Surabaya-kadun antiikkitori

Antiikkikatu Mentengin alueella. Kadulta löytää jos jonkinmoista tavaraa, indonesialaisia puuesineitä, nukkeja, posliinia, vanhoja rahoja, lampunvarjostimia ym. Tinkiminen kannattaa. Myös useissa ostoskeskuksissa on kauppa, jossa myydään samantapaisia perinteisiä indonesialaisia esineitä ja ne ovat pääsääntöisesti myös laadukkaampia esim. Grand Indonesiassa on tällainen kauppa.

Antiikkikatu Jakartassa, jossa paljon indonesialaisia puuveistoksia.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This