Shopping, shopping, shopping

Best malls in Jakarta

 

Usein vastaus kysymykseen, mitä tekisimme viikonloppuna, on shoppailu ja sama löytyy myös monesta turisteille suunnatuissa vinkkiohjeistakin. Ajanvietto ostoskeskuksissa kuuluu tyypillisesti jakartalaisten viikonloppuun. Ostoskeskusten määrässä Jakartaa voi pitää shoppailijuan paratiisina, koska ostoskeskuksia Jakastassa on yli 170 kpl hulppeista vaatimattomampiin, mutta tuontitavara on suhteellisen kallista. Indonesia verottaa tuontitavarasta enemmän. Tosin hintalöytöjä voi tehdä täälläkin.

Etelä-Jakartassa olen vieraillut nyt n. kymmenessä ostoskeskuksessa ja jos haluaa shoppailla niin mielestäni monipuolisin ja selkein kohde on Kota Kasablanka Mall.  Jos lyhyellä matkalla haluaa piipahtaa ostoksilla, varsinkin nuorempien kanssa kannattaa suunnata suoraan siis Kota Kasablankaan. Myös se on meidän nuorten suosikkipaikka.

Kota Kasablanka Mall.

Kota Kasablanka ostoskeskus kuvattuna sisalta

Täällä muita mainitsemisen arvoisia on Grand Indonesia Mall,  Senayan City sekä Pondok Indah Mall. Grand Indonesia Mall on tunnetuin, mutta hivenen sekava ja Senayan City on uusi, mutta jokseenkin steriili. Taman Ankrek Mall poikkeaa hivenen ulkoasultaan, piristävä kohde näiden modernien joukossa

Jakartassa on yli 170 ostoskeskusta

Grand Indonesia Mall

kuva grang Indonesia kauppakeskuksen sisalta

Pondok Indah Mall

kuva Pundok Indah Malista sisälta

Talvella Pondok Indah Mallissa lapsille pieni luistelukaukalo ja liukumäki sekä leikkipaikka muovisessa lumihuoneessa.

Senayan City Mall

Senayan City Mallissa löytyy ihana lasten parturi ja kokkausstudio. 

Lyhyille turistimatkoille myös hyvä vinkki on valita hotelli, josta on suora yhteys ostoskeskukseen. Näin säästät aikaa ja vaivaa, koska sieltä löytyy tuliaiset ja ruokapaikatkin helposti. Ostoskeskuksista löytyy tavallisesti myös hierontaa sekä reflexologi -paveluita. Hinta esim. refleksologilla 2019 oli Lotte Shopping Mallissa n. 8e tunnilta. Viereisessä Somerset- hotellissa hieronta samaa luokkaa. Hotellien hierontahinnat vaihtelevat hotellien tason mukaan esim. myös Somerset-hotellin viereisessä olevassa Raffles-hotellissa hinta on moninkertainen.

 Mall Ambassador

Ambassador Mall on edullisempi paikallinen ostoskeskus. Täällä on hyviä vaihtoehtoja kännykkä tai elektroniikkaostoksille.

Jos etsit paikallisia käsitöitä tuliaiseksi, laaja valikoima löytyy Senayan Blok-ostoskeskuksesta, jossa on koko kerros ihmeteltävää. Sekä Grand Indonesia ostoskeskuksesta löytyy Alun Alun Indonesia liike, jossa on esillä monipuolisesti paikallisia käsitöitä. ja yleensä indonesialaista tavaraa. Myös Jalan Surabayan antiikkikadulta löytyy varsinkin samanmoisia puuesineitä, mutta hintataso siellä tuntuu samalta. Siellä voi kyllä tinkiä. Korona -aika näihin saattaa tehdä muutoksia, varsinkin Blok ostoskeskuksen tarjontaan.

Jos hienot ostoskeskukset ei ole sinun juttu, kaupungista löytyy erilaisia basaareja joista mm. Basar Mayestetik ja Basar Baru on tunnetumpia.

Ja pitihän siellä oman alan liikkeessä käydä tutustumassa.

paikallinen optikkoliike basaari kadulla

Huonekaluliikkeitä ja samalla sisustusliikkeitä löytyi Kemangin alueelta, jossa asuu paljon ulkomaalaisia. Paikalliset suosittelivat meille aina tiedusteltaessa Jyskiä – sen sijaan kiersimme erittäin paljon muita, erilaisia liikkeitä, joita netistä nöysimme. Huonekaluissa myös hintahaitari oli suuri ja osa liikkeistä oli niin prameita ja hintavia että voi käydä vaan ikkunaostoksilla, mutta näissä seuraavissa kannattaa vierailla jos Jysk ei ole sinun juttu. Pienempiä sisustusjuttuja saa suoraan mukaan. Juno Home, Elements ja Puriartha sijaitsevat lähellä toisiaan.

Muuttaessamme Jakartaan, meillä oli ongelma löytää omantyylisiä ostospaikkoja, vaikka kaupungissa sanotaan olevan eniten kauppakeskuksia maailmassa. Toivottavasti tämä esittely antaa vinkkejä satunnaiselle kävijälle että pidempään kaupunkiin tulevalle jotakin.

Lisää Brysselistä…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This