Sykähdyttävät hotellit

Jakarta on täynnä eritasoisia hotelleja. Todella halpoja hotelleja löytyy, mutta tuntuu että Jakarta on paikka missä huippuhotellinkin voi saada huokeaan hintaan.  Itsellä jäi mieleen  kolme erilaista 5 tähden hotellia, joita voisin suositella.

Raffles Jakarta

vanhoja rahtialuksia Sunda Kelapassa

Raffles Jakarta on suosikkini.  Hotelli sijaitsee myös keskeisellä paikalla ja hotellista on suora yhteys Lotte Shopping Malliin, joten tuliaiset sekä erilaisia nopeita ruokapaikkoja on lähellä. Perinteiset indonesialaiset ravintolat ja isommat ostoskeskukset ovat myös siedettävän taksimatkan päässä. Hotellista löytyy erilaisia palveluja, mutta hyvä edullinen refleksologi sijaitsee ostoskeskuksen puolella tai hierontaa Sommerset -hotellista viereisestä rakennuksesta. Hinnat oli tunnista n. 13 e kumpikin. Itse Raffles-hotellissa hinnat ovat paljon arvokkaampia.

Palvelu oli mainiota. Sain ”hovimestari” Alexilta yllättäin alla olevan viestin, että hän oli siistinyt hiusharjani poissaollessani ja asetellut meikkitarvikkeeni siistiin riviin. Tälläinen palvelu tuntui aivan liialliselta. Ystäväni majoittuessa, Alex taas nouti hänelle lisää erilaisia suklaakonvehteja kun huomasi että hän niistä tykkäsi.

Ravintolan altaalla eräs tarjoilija suositteli vaihtelun vuoksi paikallista aamupalaa runsaan buffee – aamupalapöydän tilalle tai lisäksi. Innostuttiin ajatuksesta ja varattiin heti seuraavaksi aamuksi. Ihmeteltiin vaan miksi meiltä kysyttiin, että otatteko puoliksi vai kumpikin omat aamupalat. Omat otettiin ja aamupalalla sitten tajuttiin miksi kysyivät. Saatiin nimittäin useamman ruokalajin erittäin runsas aamupala omalla tarjoilijalla. Ja se vain leipään ja kahviin tottuneelta tuntui vähän olevan liikaa. Kuitenkin kohteliaisuudesta kaikkia annoksia piti maistaa.

Selamat pagi!

Jaksaa, jaksaa!

 

 

Ritz- Carlton

Hillitty, arvostettu hotelli lähetystöalueella. Ainoa hassu seikka jalkasin liikkujille oli sisäänkäynti, joka oli hotellin sivussa eikä edessä kuten normaalisti. Taksillahan täällä liikutaan pääsääntöisesti, mutta itse on totuttu myös liikkumaan jalkaisinkin,

Hyvätasoisissa hotelleissa on sisäänkäynnillä metallinpaljastimet, jonka läpi kaikki kulkee, tavarat kuin ihmisetkin. Myös autot tsekattiin kun saapuivat hotellin alueelle. Tämä käytäntö tuli v 2017 kun Jakartassa räjähti parin hotellin edessä pommi. Tästä syystä Ritz-Carltoninkin pääovi muutettiin kauemmaksi rakennuksen sivulle. Metallinpaljastimia on myös isojen kauppakeskuksien ulko-ovilla ja saattaa olla myös tarkistuksia autoilijoillekin, jotka tulevat kauppakeskuksen alueelle.

Pesulapalvelujen jälkeen vaatteet tuli kauniisti paketoituna takaisin.

The Hermitage

The Hermitage on romanttinen siirtomaatyylinen hotelli rauhallisemmalla Mentengin alueella. Siisti, pienempi hotelli, joka on myös hääparien suosiossa. Samalla alueella sijaitsee kolme suosittelemaani perinteistä indonesialaista ravintolaa.

Hermitage Lounge

Hotellin katolla on terassi josta on panoraamanäkymät läpi Jakartan.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This