Retki Taman Safarille

Taman Safari– retkemme alkoi varhain perjantaiaamuna, koska yritimme välttää näin viikonlopun ruuhkia ja siinä onnistuttiinkin. Arvio matka-ajasta oli n. 90 kilometrin matkalle 2-3 tuntia Jakartasta, mutta matka kesti tänne eläinpuistoon vain 1,5h.

 

Iloinen porkkanan kaupustelija Taman Safarin ovella.

Ennen Taman Safari -eläinpuiston sisäänkäyntiä tien eri puolilla oli iloisia porkkana ja banaanin myyjiä, jotka kauppasivat hedelmiä ja kasviksia tuliaisiksi eläimille. Yksi puiston tärkeimmistä kohteista on Safari Journey, jossa vierailijat pääsevät kosketusetäisyydelle eläimistä ja voivat syöttää eläimille porkkanoita ja banaaneja paitsi erillisessä porttien takana olevassa osiossa missä on lihansyöjäeläimet kuten tiikerit, leijonat sekä karhut.

 

Päästyämme sisään safarille autollamme, olo oli tervetullut. Meitä vastaan saapui mitä erilaisempia eläimiä ja tietenkin heillä oli toivossa saada jotakin hyvää suuhun pantavaa. Ja meidän ostokset menikin kuin kuumille kiville. Onni että ostettiin.

Turisteja oli  kummallisen vähän, oliskohan ihmisillä ollut pelko korona-artikkeleista mitä oli ollut lehdissä. Tuntui että eläimet kaipasivat jo syötävää.

Kolme seepraa tiellä.
Tiikeri

.Taman Safarilla on yli 3000 eläintä. 

Seepra syö meidän tarjoamaa porkkanaa auton ikkunasta
virtahepo Puncakin elainntarhassa
kirahvit auringolta suojassa mussuttelemassa ruokaa.

Alueella oli myös erilaisia esityksiä. Osa safarilla olevista eläimistä on koulutettu esiintymään ja näitä live- esityksiä löytyy myös alueelta esim. norsuesitys, delfiiniesityksiä, tiikeriesityksiä jne. sekä sirkuksenkaltaisia esityksiä. Näiden esiintymisajat kannattaa ottaa etukäteen selvää, viimeistään portilla, koska alue on laaja ja nähtävää paljon. Alueelta löytyy myös huvipuisto sekä vesipuisto. Täällä voi myös ratsastaa esim. kamelilla ja käydä patikoimassa  lähistöllä olevalle vesiputoukselle. Alueelta löytyy myös hotelleja.

Kaksi kamelia makaamassa ja odottamassa turisteja.

Autosafarin jälkeen matka jatkui muihin osiin puistossa, osin jalkaisin ja osin autolla.

Oli delfinaario, akvaario, käärmeitä ja apinoita ja ties mitä. Kohteessa aikaa olisi voinut viettää vaikka kuinka paljon esim. apinametsässä katselemassa niiden hauskoja leikkejä.

 

Apinoita

Panda-talo sijaitsi pienen bussimatkan päässä alueen korkeimmalla paikalla n. 1800m merenpinnan yläpuolella olevalla Pangrango-vuoren rinteellä ja maisemat ovat täällä upeat. Isosta kiinalaistyyppisestä päärakennuksesta löytyi myös hyvä ruokapaikka.

Tamasn Safarilla turisteja katsomassa Pandaa.
Panda nukkuu korkealla puutasolla aitauksessaan.
Huikea maisema Taman Safarin Panda talolta.

Matka jatkui täältä ennen pimeän tultua majapaikkaamme Puncak Pass Resorttiin ja kaikki maisemat ja ihanat eläimet ylitti todella odotukseni. Paikka oli myös aikuisille, vaikka ensi ajatus oli että lapset pitäisi olla mukana. Tosin omat lapset onkin kyllä jo aikuisia:)   Päätimme, että tänne tulemme joku päivä uudestaan, oli nuo eläimet niin mainioita. Ja varaamme koko päivän aikaa.

Seuraavana päivänä suuntaamme tutustumaan Puncakin kasvitieteelliseen puutarhaan Cibonas Botanical Gardeniin

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This