Trooppiset puutarhat

Cibonas Botanical Garden

Kasvitieteellinen puutarha Puncakissa

Cibonas Botanical Garden on iso 85 hehtaarinen, vuonna 1852 perustettu kasvitieteellinen puutarha Länsi- Jaavalla. Puutarha on jatke Bogorin Botanical Gardenille ja tämä on suunniteltu lähinnä substrooppisen kasvien kasvattamiseen. Puutarha sijaitsee 1300-1425m merenpinnan yläpuolella, joten ilmasto on freesi n. 20C ja  vuoristomaisemat puutarhassa ovat kauniit. Ympäristö on vehreä, siisti, väriloistoa jokapuolella. Todella kuvauksellinen pienine vesiputouksineen ja korkeine paikkoineen. Ehdottomasti suositeltava paikka. Lähdimme majapaikastamme aamulla aikaisin kohti puutarhaa. Tulivuoret siintää taustalla aamun sarastaessa.

kaksi tulivuorta pilvien korkeudella.

Alue on laaja, joten varaa aikaa ja ole aikaisin liikenteessä ja vältä viikonloppuja ja paikallisia juhlapäiviä. Aikaisin tarkoittaa aamu 8-9.  Itse varasimme aikaa vain 2 tuntia ja näimme vain osan alueesta vaikka oli auto. Hiljaisina aikoina sisälle pääsee myös omalla autolla, joten meidän vuokra-auto oli paikallaan . Omalla autolla liikkuessasi voit pysähtyä minne haluat ja jos tykkäät ottaa valokuvia, se onnistuu mielestäni näin paremmin. Alueella voi liikkua kävelyn lisäksi myös pyörällä ja järjestetyillä bussikuljetuksilla.  Varmista myös aukioloajat ja mieti etukäteen miten puutarhassa haluaisit liikkua. Puutarhassa on myös alueita, jossa turistit voi rentoutua ja olla piknikillä.

 

Soliseva vuoristopuro Bogorin Botanical Gardenissa.
Soliseva vuoristopuro Bogorin Botanical Gardenissa

 

AMORPHOPHALLUS TITANUM eli Titan Aurum

Harvinainen, maailman suurin kukka tunnetaan myös nimellä ”ruumiinkukka”. Kukka kasvaa vain päiväntasaajan sademetsissä Sumatralla.  Kukkii vain harvoin, joskus 2 vuoden välein  ja joskus jopa 8 vuoden välein. Kukinto voi nousta jopa yli 3m korkeasksi ja tuoksu kukinnon aikana muistuttaa mätänevää lihaa tai ruumista. Kukka houkuttelee tuoksullaan sitä pölyttävät ötökät sekä kukinnon punertava sävy yrittää luoda vaikutelman lihapalasta. Haju kestää siis vain n. 48h. nyt ei ollut kuitenkaan se hetki.

 

Maailman suurin kukka Titan Aurum ristikkoaidan takana.

 

 

Lihansyöjäkasveja

 

Lihansyojakukka

 

 

Blossom Park -Kirsikkapuisto

Ilmasto on kirsikkapuistolle täällä niin suotuisa että kukinto-aikoja voi olla kaksi kertaa vuodessa tammi-helmikuussa ja heinä-elokuussa. Tosin kukinta-aika on niin lyhyt , että täytyy olla  tarkkana jos haluat nähdä ihanan kukkaloiston.

vaaleanpunaiset kirsikkapuunkukat kukkivat puunoksalla.

Puutarha sisältää sekä sisäpuutarhoja kuten kaktus ja orkidea että ulkopuutarhoja esim. palmu-, saniais-, levä-, sakurapuutarhoista lääketieteelliseen puutarhaan. Kukkaloistoa jokapuolella.

Riisipelto Puncakin Botanical Gardenissa.

Käytiin kuvankauniilla näköalapaikalla.

Matkalla näimme mitä ihanampia kukkia

Cherry Blossom -kukka
Passiflora Ingarnata kukka

Piipahdimme paluumatkalla myös Bogorin Botanical Gardenissa, koska puutarhat sijaitsevat samalla suunnalla

Bogor Botanical Garden

Tulivuorien ympäröimä Bogor on suurimpia kaupunkeja Länsi-Jaavan vuoristoalueella, joka sijaitsee n. 60 km päässä Jakartasta. Bogorista on Puncakin suosittuihin käyntikohteisiin Taman Safari-alueeseen ja Cibonas botanical Gardeniin vain lyhyt matka, joten Bogor on fressin ilmastonsa takia myös Puncakin tavoin oiva viikonloppupaikka pois Jakartan kuumuudesta. Tosin sanotaan, että Bogor on hyvin sateista aluetta ja siellä lienee ukkosmyrskyjä eniten maailmassa. Tämä sateisuus ja kova ukkosmyrsky todistettiin siis myös tällä matkalla. Vietettiin parituntinen sateisessa puutarhassa autolla kierrellen.

 

Vuonna 1817 perustetun Bogorin kasvitieteellisen puutarhan pinta-ala on 87 hehtaaria. Puutarha tutkii kasvien sopeutumista, istuttamista ja lisäätymistä sekä kehittävät kasvinviljelytieteitä.

Paikka oli kuvankaunis ja hyvin hoidettu. Se sisältää melki neljätoistatuhatta eri puu- ja kasvilajia, ja erilaisia palmulajejakin on 288. Rauhoittava paikka.

Palmupuutarha Bogorin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on paljon erilaisia palmuja.

Puutarha sijaitsee Bogorin presidentin palatsin vieressä.

valkoinen presidengtin palatsi  lammen takana kasvitieteellisen puutarhan luona.

Keskellä puistoa sijaitsi idyllinen ravintola patsaskoristeineen, Grand Garden Cafe & Resto. Suosittelen.

 Grand Resto Cafe & Resto

kahvilan edustalla paljon erilaisia puita Grand Gardenista Bogorissa.
Bogorin kansallispuistossa on idyllinen ravintola, jonka edustalla on patsaita.

Vesisateen liplatus ei haitannut päivän kulkua mitenkään.

erilaisia puita Bogorin Botanical Gardenissa.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This