Viikonloppu Puncakissa

Puncak tunnetaan varsinkin jakartalaisten pakopaikkana, kun cityelämä ja liika kuumuus alkaa häiritsemään.  Puncak sijaitsee Länsi-Jaavalla Bandungin ja Bogorin välissä olevalla vuoristoalueella noin 85 km Jakartasta. Täällä ilmasto on raikas, lämpötila n. 20 C. Näkymät vuoristossa ovat huikeat, vehreyttä ja teeplantaaseja on vuoren rinteillä vierivieressä sekä paikallisten pieniä puutarhoja. Tällä retkellä tutustuimme Puncakissa sijaitsevaan Taman Safariin sekä kasvitieteelliseen museoon Cibonas Botanical Gardeniin. Paluumatkalla poikkesimme myös Bogorissa Bogorin Botanical Gardenissa.

Mahtava maisema korkealta varjoliitopaikalta Puncakissa.

Taman Safarin ja Cibonas Botanical Garden kansallispuiston lisäksi vierailu paikallisella teeplantaaseilla kuuluu nonen ohjelmanumeroon Puncakissa, mutta tieruuhkien vuoksi ei itse sinne keritty. Sen sijaan käytiin katsomassa varjoliitolentämistä. Itse ei todellakaan uskallettu, mutta paikka on huiman korkea ja maisema uskomattoman kaunis ja vehreä.

Vinkkejä Puncakin retkelle

Nähtävyyksiin kannattaa lähteä aikaisin aamulla n. 8-9 aikoihin, koska osa pienemmistä vierailupaikoista menee aikaisin iltapäivästä kiinni esim. teeplantaasit. Tosin Taman Safariin kannattaa varata koko päivä ja Cibonas Botanical Garden kansallispuistoon riippuen millä siellä liikkuu 3-4 tuntia. Itse olimme autolla ja opas mukana 2h ja näimme vain pienen osan.

Alueella sijaitsee pieniä ihania villoja, hotelleja, mökkikyliä. Usein mökit on vuoren rinteellä ja maisemat laaksoon upeat.

Paras tapa mielestäni on vuokrata auto kuljettajineen. Me siis vuokrasimme auton kuljettajalla 2 päiväksi ja se oli helpoin ja järkevin ratkaisu, koska saimme varsin mainion oppaan kuljettajasta mukaamme. Arvio matka-ajasta oli n. 90 kilometrin matkalle 2-3 tuntia Jakartasta, mutta matka kesti vain 1,5h. Julkisilla liikkuminen on hivenen heikkoa. Bussikuljetuksia saatetaan järjestetää myös nähtävyyksien välillä mutta kuulemma niillä ei ole säännöllistä aikataulua. Tarkista ainakin tämä ennen kuin suunnittelet julkisia kulkuvälineitä. Viikonloppuisin ruuhkien aikaan Puncakin läpi johtava päätie saattaa olla katkaistu aina 2 tunniksi yhteen suuntaan kerrallaan. Tämän takia mukaan kannattaa varata vesipulloja jos tällaiseen ruuhkaan joutuu.

Auton vuokraus itsessään on suhteellisen edullista ja usein siinä saa samalla kuljettajasta oppaan mukaan. Varattaessa kannattaa kysellä kielitaitoista kuljettajaa mukaan koska se ei aina ole päivänselvä asia. Autovuokrauksen hinta riippuu vähän millaisen auton haluaa. Itsellämme oli kuljettaja autoineen perjantai aamusta lauantai iltaan ja koko summa mukaanlukien kuljettajan syöminen  ja yöpyminen kanssa oli n. 80e.

Puncak Pass Resort

Majapaikkamme Puncak Pass Resort sijaitsee vehreän vuoren rinteellä, josta on  mahtavat näkymät kauas laaksoon. 

kaksi puutarhuria kyykkyy nurmikolla ja kitkee ruohoa.

 Hotelli sijaitsi pilvien korkeudella ja  iltaa kohden harmaa sumupilvi ympäröi meidät. Tunnelma oli ihanan utuinen.

Resorttialue pilvien ympäröimänä

majapaikkamme oli pilvenkorkeudella.

Paikallista elämää

.

Lisää Jakartasta…

Sunda Kelapa

Sunda Kelapa

Sunda Kelapan perinnelaivasatama, merimuseo ja Batavia Marinen venesatama ovat samalla alueella, joten niissä vierailu onnistuu samana päivänä.

lue lisää
Rauhalliset sunnuntait

Rauhalliset sunnuntait

Viikonloppuisin usein otamme taksin ja lähdemme tutustumaan eri kaupunginosiin. Siellä kävelemme ja pistäydymme välillä juomassa.

lue lisää

Pin It on Pinterest

Share This